USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Автобуси можуть зупинитися восени, – луцькі перевізники

12 Квітня 2018 17:51
Луцькі перевізники бідкаються, що їм не вистачає коштів на ремонт транспорту, борги підприємств ростуть і за відсутності зростання тарифу автобуси стануть восени.

Про це йшлося під час громадського обговорення «Про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах у звичайному режимі руху».

У міській раді кажуть, реальна вартість проїзду в маршрутках Луцька коливається від 3 гривень до 6 гривень.

Перевізники тим часом нарікають на зростання боргів. Кажуть, їм не вистачає робітників, адже люди їдуть на заробітки за кордон, на підприємствах немає належної кількості водіїв.

«Четвертий рік ми йдемо останніми серед усіх міст України щодо підняття вартості до реальної. Як результат, ми працюємо в кредит, адже треба кошти, щоб ремонтувати рухомий склад, закуповувати нові автобуси. Нині маємо борги перед постачальниками у сумі понад 4 мільйони гривень і борги зростають.

Ми знаємо, що є багато нарікань на роботу водіїв, але є й багато недобросовісних пасажирів, які ріжуть сидіння, колеса, розмальовують транспорт, б’ють скло, плюють тощо. Тому треба бути взаємоввічливими. Також я звертаюся до всіх лучан і прошу вимагати від водія квиток», - звернувся до присутніх директор «Санрайз» Юрій Девіцький.

«Ми всі хочемо отримувати та надавати якісні послуги, але це не може бути безплатно. Міська рада так довго тягнула це питання, бо це болісно для громадськості, але за такого стану речей з осені ми не зможемо продовжувати перевезення й автобуси стануть», - сказав директор приватного акціонерного товариства «Луцьке АТП 10701» Сергій Дьомін.

По завершенню зустрічі проект рішення вивісять на офіційний сайт Луцької міської ради, аби впродовж 20 днів із ним могли ознайомитися лучани. Коли цей термін спливе, то його винесуть на розгляд виконкому. Нагадаємо, раніше радник міського голови Ігор Поліщук розповів, що коли місто закупить достатню кількість тролейбусів, то перевізники просто не зможуть диктувати міській раді свої умови.

«У цьому році буде придбано 10 тролейбусів з Європи, які матимуть кондиціонери та будуть доступними для людей з інвалідністю, також вони матимуть естетичний вигляд», - сказав Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Олег Показати IP 12 Квітня 2018 18:11
Голєва з Алфьоровим не збідніють!
Хабар до Олег Показати IP 12 Квітня 2018 21:32
Невже Голєві незнають, чи нехочуть знати, як Дєвіцький розраховує водіїв.Як " дерибанить" їхні гроші.Ось вам і тарифи.Менше красти потрібно...
111 Показати IP 12 Квітня 2018 18:41
Будуть інші перевізники, з нормальними автобусами
Лучанин до 111 Показати IP 12 Квітня 2018 22:29
Щось давненько не видно нових перевізників з кращими автобусами.Мабуть вже не цікаво стало працювати на маршрутах міста Луцька!
місцевий Показати IP 12 Квітня 2018 19:09
Та нічого страшного не станеться! повірте, бариги господарі і такі самі їх воділи просто маніпулюють громадою міста.Хамство, бруд, та аварійна їзда просто зашкалює! кому потрібен такий сервіс? В інших містах України громадяни під час таких " підвищень" просто не їздять пару днів по "нових тарифах", помалу напруга спадає. Це досить дієвий засіб, перевірено!.
Анонім до місцевий Показати IP 12 Квітня 2018 23:13
пурга із слів, нічим не підтверджених. Бути перевізником в Україні - це жах в квадраті. тримаються Голєви на оборотних засобах, проте не заробляють нічого. Тому не плекайте надій, а звикайте до "покращення" вже сьогодні.
Пасажир Показати IP 12 Квітня 2018 19:30
А чому не зробити вартість квитка залежно від маршруту?
лучанин Показати IP 12 Квітня 2018 21:21
Навіть, якщо вартість проїзду зробити по 10 грн, нічого насправді не зміниться - маршрутки так і залишаться брудними і поламаними, водії - хамовитими, а квиточки - не виданими пасажирам, а по бумагах - повітря і далі буде возитися. Нехай не лякають лучан. Не влаштовує конкретних перевізників - оголосити новий і прозорий тендер. Ось тоді станее видно, чи вигідно, чи не вигідно.
Пасажир Показати IP 12 Квітня 2018 22:57
Питання на обговорення поставлено не правильно: «Про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах у звичайному режимі руху». Треба ставити питання«Про вартість КВИТКА для проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах у звичайному режимі руху». Не кажуть "купив перегляд кінофільму", а кажуть: "купив КВИТОК для перегляду кінофільму". Тому треба ставити питання:"Про вартість КВИТКА на проїзд у транспорті" Проїзд нічого не вартий. А ось дозвіл на проїзд у вигляді КВИТКА - повинен продавати водій і дозвіл КВИТОК і вручати пасажиру його. Квиток є і документ страхування пасажира у випадку аварії. А водії КВИТКІВ не видають. Про яке підвищення може йти мова. Сам проїзд нічого не вартий.
уважний Показати IP 13 Квітня 2018 09:15
щороку одне й теж. давайте відразу 10 грн?)
Луч Показати IP 13 Квітня 2018 13:15
А чому немає такого обговорення, не питають людей про згоду на підняття цін на товари першої необхідності?світла?газу?води?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus