USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розкрадання в оборонці: Генінспекція за допомогою поліграфа шукає, хто злив журналістам інформацію

10 Березня 2019 15:16
За словами генпрокурора Юрія Луценка, після оприлюднення журналістського розслідування програми «Наші гроші» щодо розкрадань в оборонній сфеі відбувається службова перевірка з використанням детектора брехні.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню «Цензор.НЕТ».

«Зараз відбувається службова перевірка з використанням детектора брехні. В ГПУ був доступ тільки у військових прокурорів. Навіть у мене на столі тих матеріалів, які оприлюднив Бігус, не було. Вони були тільки у військових. Хоча діставали переписку з телефону Жукова технікою МВС», – сказав Луценко.

Він додав, що службову перевірку проводить Генінспекція. «Службову перевірку проводить Генінспекція. Проходять поліграф всі, кого вони вважають за потрібне перевірити», – підкреслив генпрокурор, відповідаючи на питання, чи правда, що головного військового прокурора Матіоса також змусили проходити поліграф.

Також Луценко розповів, що фірма «Оптимумспецдеталь», яка фігурує у скандальному розслідуванні про розкрадання в оборонному секторі, отримувала потрібні довідки від «знайомих» у СБУ, ДФС та НАБУ.

25 лютого проект «Наші гроші з Денисом Бігусом» оприлюднив розслідування, в якому йшлося, що син на той час першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі. 26 лютого президент відсторонив Гладковського від виконання обов’язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування, а 4 березня підписав указ про звільнення з посади. САП відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених журналістами фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері.

Луценко повідомив, що ГПУ розслідує оприлюднені у ЗМІ оборудки в оборонній сфері з 2017 року, а НАБУ – з 2016 року. За його словами, встановлена сума збитків, завданих держбюджету, про які йдеться в розслідуванні проекту «Наші гроші з Денисом Бігусом», становить 22 млн грн. Також Луценко підтвердив, що підприємства ОПК, в тому числі «Кузня на Рибальському», отримували деталі для ремонту військової техніки контрабандою з Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Дбл блд Показати IP 10 Березня 2019 15:25
У нас же є мольфари! Вони все знають
123 Показати IP 10 Березня 2019 15:55
Знайдуть хто злив інформацію про розкрадання і його покарають, можливо і позбавленням волі.
Анатоль_ Показати IP 10 Березня 2019 15:57
Я в шоці, брати мої!
Нема слів Показати IP 10 Березня 2019 16:07
Шукай ,Цівіль , шукай ...
Лемко Показати IP 10 Березня 2019 16:16
У нас же є мольфари! Вони все знають
??? Показати IP 10 Березня 2019 16:22
щО ЗА х_ЙНЯ? Перевіряють від кого журналісти одержали інформацію про корупційні схеми ? Це головне питання, що свинарчуків розсекретили ???
Я до ??? Показати IP 11 Березня 2019 06:36
еге-ж.. це саме центрове питання... інфу для плебса що по ТВ показали - для них і є фуфло...
ввв Показати IP 10 Березня 2019 16:23
Юга , не потрібно пізд@ть.Всі ви добре знали про відмивання грошей.Можливо і ти рильце всунув в ту кормушку , як кум президента.Красти в солдатів, це низько та безсоромно.Я не побоюсь цього слова "Воїн - це святе" для держави !!! А у вас , як виявилося, нічого святого. БАРИГИ !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus