USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Розкрадання в оборонці: НАБУ провело обшуки у Гладковського та його сина

7 Березня 2019 14:51
Національне антикорупційне бюро провело обшуки у екс-першого заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського та його сина Ігоря.

Про це під час брифінгу повідомив директор НАБУ Артем Ситник, пише Українська правда.

За його словами, слідчі дії стосуються ймовірних корупційних схем в оборонному секторі, про які раніше розповіли журналісти.

«Виходячи з того, що ми побачили в тих сюжетах (розслідуваннях журналістів – ред.), ми зареєстрували два кримінальні провадження. І сьогодні в рамках одного з них були проведені ряд обшуків, їх біля 20, в тому числі, за місцем проживання Ігоря і Олега Гладковських, Віталія Жукова, Андрія Рогози та інших громадян», – сказав Ситник.

Він додав, що слідчі дії ще тривають.

Очільник НАБУ каже, що розслідування проводяться «з нуля фактично».

«До цього тих даних, які містяться в тій же переписці, ми не мали», – уточнив Ситник.

Нагадаємо, скандал щодо мільйонних розкладань оборонки в українській армії розгорівся нещодавно. Гладковського відсторонили від посади після цього корупційного скандалу. За інформацією журналістів «Bihus.info», зокрема йдеться про те, що син Гладковського, якому на той момент було 22 роки, разом із партнерами організував приблизно у 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. При цьому, державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну «Укроборонпром» знало про шахрайські оборудки і давало на них згоду. За даними фактами НАБУ розпочало власне розслідування.

Також повідомлося, що Олег Гладковський був почесним консулом Сейшельських островів, а через цю дипустанову проводилися оборудки задля уникнення сплати податків з придбаних за кордоном картин. Раніше йшлося про те, що фірма Гладковського отримала півмільярда за таємними угодами.

Президент Порошенко фактично визнав достовірність розслідування «Наших грошей» і звільнив Ігоря Гладковського з посади заступника секретаря РНБО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Просто Показати IP 7 Березня 2019 14:58
1000000001% що обшуки типу нічого не дадуть!.
Волинянин Показати IP 7 Березня 2019 15:51
У Пети обшуки нужно делать

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus