USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Розлючені нацгвардійці йдуть до Порошенка

13 Жовтня 2014 17:41
Розлючені нацгвардійці збунтувалися і пішою колоною вирушили у столицю з бази Нацгвардії, розташованої у Нових Петрівцях під Києвом. Про це інформує ТСН.

Як повідомили у керівництві Нацгвардії, 350 солдатів йдуть в адміністрацію президента, скандуючи гасла проти Петра Порошенка. До цього, стало відомо, що бійці Нацгвардії протягом чотирьох діб вимагали виплатити їм грошове утримання, яке вони тривалий час не отримували. Також нацгвардійці просили видати їм зимову форму та екіпіровку і вимагали, щоб з ними поводилися "як з людьми, а не з худобою". Солдати мають намір домагатися від президента звільнення командирів військової частини, що довели до такого стану справ. Перед тим, як залишити межі частини, бійці замкнули командирів у господарських приміщеннях. Вибравшись, офіцери намагалися відрадити солдатів від походу на Київ, але безуспішно.

Між тим, прес-служба Нацгвардії оприлюднила 13 жовтня офіційне повідомлення про переговори командування із бунтівними солдатами. "Військовослужбовці строкової служби, які відслужили відведений термін, вимагають демобілізації. Нині між сторонами триває переговорний процес з метою врегулювання конфліктної ситуації", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в прес-службі зазначили, що "керівництво Нацгвардії роз'яснює військовослужбовцям позицію держави щодо відстрочки демобілізації і наслідки організації цієї акції". При цьому в повідомленні не уточнюється, про які позиції держави і наслідки йдеться. Як пише видання Pressa Today, протестувальники вимагають провести демобілізацію, оскільки замість одного року вони прослужили вже півтора. Також, згідно з даними видання, всю міліцію Києва терміново підняли по тривозі і направляють на захист Адміністрації президента. Частина міліціонерів одягнена в цивільний одяг. Нагадаємо, що раніше командування Нацгвардії обіцяло вдягнути солдат у зимову амуніцію до кінця минулого тижня, 12 жовтня.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 13 Жовтня 2014 17:57
коментар було видалено
рщл Показати IP 13 Жовтня 2014 18:01
питання ...а ви тільки за гроші воюєте????...тоді чим ви відрізняєтесь від чеченів на сході?
Дончанин Показати IP 13 Жовтня 2014 18:13
Текущая цитата с Киевского стрима: "Палатки надо ставивити! Шини палити!"
петро Показати IP 13 Жовтня 2014 18:24
Нічого страшного -оберемо Лапіна то він мобілізує на схід студентів. Перший закон - студентський батальйн "Луцьк".
Панас Показати IP 13 Жовтня 2014 18:31
але ж маємо ,,гвардію,,!
Анонім до Панас Показати IP 13 Жовтня 2014 19:29
Колонна из 500 военнослужащих срочной службы нацгвардии выдвинулась к администрации президента Порошенко. На базе нацгвардии в Новых Петровцах под Киевом 500 бойцов в течение четырех суток требовали выплатить им денежное содержание, которое они длительное время не получали, а также предоставления им зимней формы и человеческого обращения с ними. Перед тем, как покинуть территорию части, бойцы заперли командиров в хозяйственных помещениях.Советник главы Службы безопасности Украины Маркиян Лубковский в этой связи заявил, что СБУ располагает «очень скудной информацией» в связи с происходящим. «Думаю, что с людьми нужно переговорить, и если их требования справедливы, их нужно выполнить», — сказал он.«Командирование в настоящее время ведет переговоры с военнослужащими, которые вышли на протестную акцию, разъясняя им позицию государства по отсрочке демобилизации и последствия организации данной акции», — говорится в сообщении пресс-службы нацгвардии.
Анонім Показати IP 13 Жовтня 2014 18:44
Кругом одни пидарасы ...
Анонім Показати IP 13 Жовтня 2014 18:50
а що вони за божим духом мають жити
Хтось Показати IP 13 Жовтня 2014 19:19
Хтось добре постарався для нового міністра оборони

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus