USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Розлучатися в Україні стало дорожче

6 Січня 2017 10:54
Судитися стане дорожче, оскільки прожитковий мінімум з 1 січня зріс до 1600 грн, а судові збори розраховують залежно від їх розміру, повідомляє Gazeta.ua.

Наприклад, торік подання заяви на розлучення подружжя коштувало 550 грн. Тепер такий процес обійдеться в 640 грн. За заяву про розподіл майна подружжям треба заплатити від 640 грн до 4800 грн (1% від суми позову, але не менш як 640 грн).

Адвокати побоювалися, що істотно збільшаться розцінки на застави, але цього не сталося.

«Стосовно інших позовів, на мій погляд, охочих судитися менше не стане. У цивільних справах підвищення судового збору ніколи не впливало на кількість позовів. Тим паче - деякі просто люблять судитися», — говорить столичний адвокат Олександр Плахотнюк.

В Україні з 1 січня відповідно до положень законів про судові збори та про державний бюджет зросли розцінки на подання судових позовів.

Як повідомлялося раніше, незабаром у Луцьку можна буде одружитися за 24 години. Так, Кабінет Міністрів розширив пілотний проект щодо спрощеної процедури реєстрації шлюбу – «шлюбу за добу» – на 8 українських міст, зокрема й на Луцьк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus