USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Розмаїття цін на квартири в Луцьку: на що треба звертати увагу*

24 Червня 2020 08:59
Скористатися сервісами для пошуку нерухомості в своєму місті може кожен. І майже в кожному місті ціни на квартири можуть відрізнятися в рази. Луцьк – не виняток. Є пропозиції, в яких квадратний метр вартує 10 тисяч гривень, а є й удвічі дорожче. Як не розгубитися в таких пропозиціях і які нюанси треба знати, аналізуючи їх?

Перше питання, яке ставлять клієнти: «Яка ціна квадратного метру?» - розповідає керівниця відділу маркетингу Будівельної компанії ЛДБК Ірина Кушпель. Але насправді, зауважує вона, обираючи житло, варто починати розмову з інших запитань.

«Нас часто запитують: чому у вас стільки за квадратний метр, а в іншого забудовника стільки. Власне саме з цього потрібно і починати. Бо різні забудовники використовують різні матеріали, різні технології. Від того, з чого зведений будинок, дуже багато залежить. Бо, приміром, червона керамічна цегла, з якої ми будуємо, дорожча за газоблоки чи монолітні стіни. Але саме цегла - найбільш екологічний, надійний та безпечний матеріал для мешканців. Коли йдеться саме про співвідношення ціна-якість, можна навести аналогію з простими побутовими речами. Наприклад, ви обираєте гаманець і хочете, щоб він був гарний, зручний і прослужив вам достатньо довго. Який оберете: з шкірозамінника сумнівної якості чи шкіряний? Якщо ви готові щомісяця купувати собі новий гаманець, тоді купуйте замінник, будь ласка. Але якщо ви хочете мати якісний продукт, то оберете, звісно, шкіряний, і відповідно – дорожчий. А квартира - це все ж таки не гаманець. Це набагато дорожче придбання. Тож чому ми, обираючи помешкання, маємо віддавати перевагу неякісному? Хіба готові щороку змінювати житло?» - зауважує вона.

Іноді для того, щоб житло стало привабливим для покупців, забудовнику досить вибрати місце розташування у популярному районі – в такому випадку є клієнти, які готові платити захмарні ціни за квартири, аби мати житло в улюбленому місці. Що прикро, додає Ірина, люди готові платити шалені гроші, навіть не звертаючи увагу на те, які матеріали використовує забудовник, наскільки якісним буде це житло.

Те ж саме стосується і дешевих варіантів: неякісні вікна доводиться міняти практично одразу, двері-«бляшанки» міняються на якісніші. В будинку немає домофона – доведеться заплатити за його встановлення. А це – додаткові витрати.

«Так, люди часто роблять покупки на емоціях. Але треба вмикати «холодний розум», коли йдеться про таку відповідальну покупку, як житло. Ми абсолютно не проти, щоб нас порівнювали з іншими забудовниками. Навпаки, ми тільки за таку предметну розмову. Коли люди ставлять фахові, правильні запитання - це свідчить про те, що вони аналізують інформацію, виважено ставляться до покупки. Їм важлива репутація забудовника, важливі матеріали, які використовуються під час будівництва, важливий майбутній комфорт. Тож ми завжди спонукаємо аших клієнтів аналізувати.

Приміром, є на ринку найдешевші варіанти. Але що отримують покупці? Голі стіни без штукатурки? А скільки коштуватиме їх поштукарити? Це ж і матеріали, і вартість робіт. Або електрика просто підведена до квартири. Зверніть увагу скільки коштує розводка електрики. Штробіння стін (утворення каналів в стіні – ред.) для монтажу електропроводки, залежно від матеріалу, коштує від 40 до 100 гривень за метр. А вимикачі, розетки? Встановлення однієї розетки майстром може коштувати 50-75 гривень. Плюс, вам треба ще купити цю розетку. От і рахуйте. Ви купите квартиру задешево, але витратите ще стільки ж на те, щоб підготувати її до оздоблювального ремонту: розвести електрику, вивести стіни під фарбування, заливатимете стяжку на підлогу і так далі. Як варіант доведеться ще й сантехніку заводити в квартиру самотужки. І де ж тут економія? А ще ж треба і меблі купити, і побутову техніку», - пояснює Ірина Кушпель.

Так, обираючи житло, кожен має зважити низку факторів і проаналізувати, з чого зведений будинок, що саме входить у вартість квадратного метра, скільки доведеться витратити грошей, сил і часу, щоб підготувати квартиру до заселення. Але не зайвим буде з’ясувати й інші моменти. Чи буде зданий будинок вчасно? Чи надійний забудовник? Чи підходить місце розташування? Яка поруч інфраструктура? Чи буде комфортно тут жити всім членам родини?

На всі ці запитання з готовністю нададуть відповіді у відділі продажу Будівельної компанії ЛДБК.

Телефони: (066) 089 74 18, (095) 888 94 00, (068) 888 94 00

Адреса: м. Луцьк, вул. Ветеранів, 22

Сайт: https://ldbk.com.ua/

Фейсбук: www.facebook.com/ldbk.com.ua

Інстаграм: www.instagram.com/ldbk.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
З особистого досвіду Показати IP 28 Червня 2020 16:42
Я розумію, що це всього лише реклама, але все ж таки, хотілося б, щоб вона була більш реальною. Ідеальне житло - це квартира БЕЗ вікон, дверей, штукатурки, електрики, сантехніки, котла і батарей. Так ви за це заплатите! АЛЕ - ви купита якісні вікна і вам їх встановлять профессіонали (а не забудовник купить оптом брак і хлам, який йому продадуть зі знижкою і тут може бути як вина забудовника так і вина продавця вікон; і не будуть ваші вікна встановлені тими ж людьми, які будували стіни, бо так дешевше, адеже "що ж там їх ставити") - ви поставите двері потрібного вам дизайну, ціни і безпеки (а не стоятиме як у всіх або дешеве,яке треба викинути, або середньої якості,яке і викинути шкода,але і в квартирі бачити не хочеться) - стіни навіть промовчу... бо не буває хорошої чорнової штукатурки! Ви її зробите відразу рівною, а не те, що роблять забудовники, і якщо захочете зробии теплу підлогу, то вам не доведеться вибивати стяжку! - електрику взагалі проводити треба після того, як заміряли і замовили меблі! (П.с. Ціна 1 розетки в луцьку 30 грн. Ціни 75 нема!!!) - сантехніка і все що пов'язане з теплом - ви виберете, купите і встановите і собі по кишені і по дизайну і по зручності! Навіщо відразу платити за те, що вам не підходить або не подобається?! Якщо вже говорити про вибір, то значно краще взяти голі стіни за 10тис і вкласти в них ще 10 щоб отримати своє, якісне і зручне, ніж відразу платити 20 і половину викидаи, а з рештою просто змирятись, бо викинути шкода, а переробляти дорого. З найкращими побажаннями

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus