USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Обирай житло відповідально: покроковий план*

19 Червня 2019 11:30
Вибір житла – це виважений і відповідальний крок. Щоб не шкодувати про нього, обирати потрібно відповідально, аналізуючи варіанти. Численні нюанси, звичайно, варто залишити на розсуд забудовника. Проте кожен, хто дбає про своє майбутнє, має пам’ятати деякі важливі речі, щоб не бути потім ошуканим.

Підсумовуючи проект «Обирай житло», який реалізовувався Інформаційним агентством Волинські Новини в партнерстві з Будівельною компанією ЛДБК, ми розробили своєрідну дорожню карту - пам’ятку, так би мовити, з корисними посиланнями і головними тезами, які варто знати.

Крок 1. Перевіряємо документи

Про всі нюанси перевірки документів, які представляє забудовник, ми вже розповідали в окремому матеріалі. Його можна прочитати за посиланням. Та зупинимося на декількох основних моментах. У надійного забудовника повинно бути все гаразд з дозвільними документами і приховувати їх від клієнтів немає потреби.

Отож, у забудовника має бути договір оренди/суборенди чи право власності на земельну ділянку. Ця ділянка має відповідати цільовому призначенню, це перевіряється у Публічній кадастровій карті.

Далі – містобудівні умови та відповідність проекту генеральному плану. Звісно, всі тонкощі містобудівної документації вам ні до чого, проте основне, що ви маєте знати: проект повинен відповідати містобудівним умовам і генплану. Інакше у когось зі сторін згодом виникнуть проблеми з введенням у експлуатацію. Також у забудовника мають бути дозвільні документи на будівництво, які можна перевірити на сайті https://dabi.gov.ua, або ж подати запит на отримання інформації щодо дозвільних документів.

Не менш важливим є питання репутації забудовника, його минулі проекти та ймовірні скандали. А ще – уважно читайте договір.
Крок 2. Матеріали і технологія будівництва

Від фундаменту до даху, від цеглини до віконної рами - все має бути якісним, аби прослужити якнайдовше. Саме тому не лишнім є з’ясувати, як і з чого будують ваше нове помешкання. Зрозуміло, що не всі розбираються у будівельних тонкощах і розрізняють, чим відрізняється, до прикладу, палевий фундамент від монолітного. Та для цього ми і розповідали про те, яким має бути надійний фундамент, щоб він був ще й довговічний. Чи важливо звертати увагу на ландшафт (важливо, бо хоч берег річки за вікном, до прикладу, це красиво, та якщо збудовано з порушеннями – то й небезпечно).
Важливо також розуміти, з чого зведені стіни будівлі: з цегли чи блоків. Якщо з цегли, то якої? Відкриємо секрет: найкращим матеріалом фахівці називають червону керамічну цеглу, яка не вбирає багато вологи, має хороші теплоізоляційні характеристики, є екологічно чистим матеріалом.
Крок 3. Утеплення і енергоощадність

Купуючи житло, ми моделюємо своє майбутнє. А ще ми можемо вже на стадії покупки економити сімейний бюджет. Як? Обравши енергоощадне житло. Як би там не було, але кожен опалювальний сезон – це стрес для гаманців. Енергоносії дорожчають, тож треба економити, щоб не платити суми з шістьма нулями за комірне.

А як економити, коли на вулиці -20? Звичайно – утеплятися. От тільки можна утеплитися найдешевшими матеріалами та отримати мінімальний ефект і не відчути економії, або ж утеплитися надійно і якісно й жити в комфорті та платити менше за комуналку.
Тому не полінуйтеся і запитайте, які саме матеріали використовує забудовник та чи є на них гарантія, сертифікати якості. Про те, як має правильно бути утеплений будинок, ми розповідали детальніше в окремій статті.

Та утеплені фасади – це ще не все. 20-30% тепла втрачається через вікна. Неякісні, надто великі (читай – панорамні) вікна зводять нанівець усі енергоощадні заходи. Тому коли обираєте помешкання з гарною заскленою терасою поміркуйте, чи буде тепло вам узимку в кімнаті, де уся стіна – зі скла.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ОБИРАЙ ЖИТЛО»: НАДІЙНІ ВІКНА – ЕКОНОМІЯ ТЕПЛА І КОШТІВ*
Крім того, якісний котел теж допоможе економити газ. От тільки треба не прогадати з вибором, адже часто забудовники вибирають дешеві котли, які не прослужать і 5 років, ще й будуть добряче споживати блакитне паливо. Тому на характеристики котла (принаймні, найосновніші) треба звертати увагу теж.
Крок 4. Комплектація

Крім вікон, дверей, утеплених стін та котла, ви отримуєте ще чимало деталей, які згодом полегшать вам життя і ремонт напередодні заселення, якщо ви не обираєте житло «під ключ». Йдеться про базову комплектацію квартири – це те, що входить у ціну квадратного метра квартири. І саме вона, частіше за все, формує ціну на житло. Адже забудовник може пропонувати нижчу від середньоринкової ціну, але ви отримаєте квартиру, наприклад, без стяжки, з чорновою штукатуркою, без розведеної електрики (часом електрику підводять лише до квартири, а там – розводьте самі). Подібний сюрприз вас може чекати і з сантехнікою, якщо ви не вникатимете в ці подробиці.

У такому разі вже після того, як ви купите квартиру і готуватимете її до заселення, ви будете шоковані тим, як гроші попливуть з рук на будматеріали. Доведеться вирівнювати стіни, купувати розетки, проводку, труби. І це ще не повний перелік «дрібниць», які треба придбати, не враховуючи меблів, побутової техніки…

Тому знайдіть можливість побачити не на картинці квартири, які пропонує забудовник, і йдіть обов’язково на огляд.
Крок 5. Інфраструктура

Ну що ж, ви перевірили документи, з’ясували все про будівництво і утеплення. Але маєте врахувати ще й місце розташування вашого майбутнього житла, чи буде вам комфортно там мешкати. Поцікавтеся доїздом, розташуванням магазинів, спортивних майданчиків, місць для відпочинку, чи є зелена зона поруч. Порахуйте, скільки займе часу доїзд, наприклад, на роботу і додому. Чи є поруч школа, дитсадок, якщо у вас маленькі діти.
Не варто ігнорувати й те, що пропонується на самій території комплексу, чи достатньо паркомісць, зон відпочинку, чи є зелені насадження, чи все залите асфальтом. Не ігноруйте питання безпеки, адже це – ваш спокій і комфорт.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ОБИРАЙ ЖИТЛО»: ВІДПОЧИНОК – ВАЖЛИВА СКЛАДОВА КОМФОРТУ*

ЖК «Caramel Residence» – ідеальний вибір

Будівельна компанія ЛДБК ось уже 20 років на будівельному ринку зводить надійні та якісні будинки. Усі вони здаються в заявлені строки без проблем з документами та дозволами. Працюючи в законному полі, ЛДБК використовує лише якісні матеріали під час будівництва.

Ще на етапі підготовки всі дані неодноразово перевіряються, щоб фундамент витримав майбутнє навантаження. Будинки зводяться з червоної керамічної цегли, яка є одним із найякісніших і екологічних матеріалів.
Фасади ЖК «Caramel Residence» утеплені за європейською технологією Baumit, на яку надають гарантію. У новобудові встановлені лише якісні сертифіковані вікна Rehau та металеві вхідні двері Milano.

У кожній квартирі встановлені котли німецької фірми «Vaillant», яка має надійну репутацію на європейському ринку. Вони енергоощадні і довговічні, оскільки мають мідний первинний теплообмінник, а не пластиковий. Також в помешканнях комплексу є регулятори котла, які дозволяють економити до 30% газу. А ще в кожній кімнаті вмонтовані стальні панельні радіатори. Є лічильники на газ, воду та електрику. В квартирі встановлені сучасні поліпропіленові труби, які значно якісніші та довговічніші, ніж металопластикові аналоги. У помешканнях розведена електрика, змонтована мідна електропроводка, встановлені вимикачі та розетки польського виробництва. Також в комплектацію квартири в ЖК «Caramel Residence» входять високоякісні цементно-вапняна штукатурка та цементно-піщана стяжка.

Завдяки вигідному розташуванню, тут зручна транспортна доступність до основних районів міста і комфортний доступ до інфраструктурних об’єктів Луцька. Максимум за 30 хвилин можна доїхати у будь-який мікрорайон міста. Зовсім поруч знаходиться повний комплекс побутових послуг, дитячі садочки, школи, вищі навчальні та медичні заклади, кафе, банківські установи, супермаркети. За п’ять хвилин можна дістатись громадським транспортом до автовокзалу, залізничного вокзалу, «Північного» або «Завокзального» ринків. Беззаперечною перевагою цього житлового комплексу є його унікальне місце розташування, адже буквально за 50 метрів – великий парк, площею у 8 гектарів, де приємно проводити час з рідними.
Сама територія комплексу – огороджена, тут передбачене відеоспостереження. Для дітей усіх вікових категорій будуть ігрові майданчики, для дорослих – міні-футбольне поле, зона для барбекю. На території планується також громадський центр, де буде фітнес-клуб, тренажерна зала, кав’ярні та магазини. Тож тим, хто цінує зручність і комфорт - тут ідеальне місце.
Більше деталей деталі про квартири в комплексі можна отримати за адресою: м. Луцьк, вул. Ветеранів, 22, або за телефонами (066) 089 74 18, (095) 888 94 00, (068) 888 94 00.

Довідково:

«Обирай житло» – спільний проект Будівельної компанії ЛДБК та ІА Волинські Новини, покликаний допомогти правильно обрати волинянам помешкання для комфортного майбутнього і не помилитися з вибором. Всі нюанси вибору житла від перевірки документів компанії-забудовника до економічних підрахунків вартості майбутніх комунальних послуг – в серії статей на шпальтах видання. Ми – за чесне і відповідальне будівництво, адже ми зводимо наші будинки для того, щоб у них вирувало життя, і нам не байдужа наша репутація. Секретами правильного вибору ми будемо ділитися з читачами, щоб вони не потрапляли в пастки аферистів і завжди вмикали критичне мислення напередодні відповідального вибору: купівлі власної квартири.

Усі матеріали проекту доступні на сайті за пошуковою фразою «Обирай житло».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus