USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розшифрували «чорні скриньки» АН-26: заявляють про грубі порушення в організації польотів

7 Жовтня 2020 16:01
Розслідування авіакатастрофи АН-26 виявило грубі порушення у виконанні польотних завдань та в організації польотів загалом.

Про це повідомив голова урядової комісії з питань розслідування авіакатастрофи віцепрем’єр Олег Уруський у Facebook, пише Українська правда.

«На сьогодні можна констатувати, що за результатами дешифрування бортових самописців повністю відновлено трагічний шостий політ літака АН-26Ш, а також встановлено зміст перемовин, як між членами екіпажу, так і з керівництвом польотів.

Встановлена технічна причина нештатної роботи лівого двигуна та спрацювання датчика падіння тиску по «ИКМ» (вимірювач крутного моменту). Це сталося внаслідок відмови у роботі одного з блоків системи управління двигуна.

Також розслідування засвідчило наявність грубих порушень, як у виконанні польотних завдань, так і в організації польотів загалом», – йдеться у повідомленні.

Уруський зазначив, що наразі урядова комісія з розслідування причин катастрофи літака Ан-26Ш, яка сталася 25 вересня 2020 року у Харківській області, продовжує свою роботу.

Міністерство оборони України має завершити власне службове розслідування 12 жовтня. Після цього матеріали будуть передані до військових комісаріатів і, орієнтовно, після 15 жовтня 2020 року очікується розпочати процес виплат компенсацій сім’ям загиблих.

Нагадаємо, увечері 25 вересня в Харківській області літак АН-26 Повітряних сил ЗСУ розбився при заході на посадку. Він упав за два кілометри від військового аеродрому. Віцепремʼєр-міністр Олег Уруський, який очолив урядову комісію з розслідування обставин і причин авіакатастрофи, заявив, що причиною трагедії могли стати технічні несправності, «які мали місце». Також він зазначив, що до несправностей додався «людський фактор».

6 жовтня у Харкові попрощалися із 25 загиблими у катастрофі.

Єдиний, хто вижив, – 20-річний курсант Вʼячеслав Злочевський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Дзвоніть на 103 Показати IP 7 Жовтня 2020 16:28
А знайшлись навіть такі придурки, які знову на всю Україну волали, аж піна з рота йшла, що у катастрофі літака винна тільки РФ, бо по літаку була випущена ракета. От не має людям більше що придумувати і треба ж таке написати, але СЛАВА ГОСПОДУ, що в нашій державі таких дурнів менше. Літак не дарма впав, значить все ж таки були допущені грубі помилки як серед пілотів самого літака так і серед курсантів, що на момент падіння керували літаком під час виконання льотних завдань. Людський фактор на першому місці, який потягнув за собою технічні проблеми в роботі двигунів літака.
1 до Дзвоніть на 103 Показати IP 7 Жовтня 2020 18:38
З дивана воно звичайно видніше
вояк Показати IP 7 Жовтня 2020 18:09
А,ХТО!!!!!!! В тюрмі сидіти буде за загублені молоді життя????????????????????????? Такі будуть?????????????????????????????
Народна прокуратура Показати IP 7 Жовтня 2020 18:58
Ну добре, виявили порушення в організаії польотів. Але це не пояснення причини катастрофи. Чому ж все-таки упав літак - помилка екіпажу чи технічна несправність. Якщо остання - то халатність обслуговуючих літак технарів чи випадкова технічна проблема?
До вояка Показати IP 7 Жовтня 2020 19:58
Ті самі шо й за Волноваху, Савурку , Іловайськ І в кінці кінців за Ил-76 мд номер 77777

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus