USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Авіакатастрофа під Харковом: єдиний курсант, який вижив, розповів про трагічний політ

29 Вересня 2020 22:50
Курсант В’ячеслав Золочевський, який вижив після трагічної катастрофи літака Ан-26 під Чугуєвом, вийшов з лікарняної палати на вулицю та розповів про трагічний політ.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

У нього діагностовано струс мозку, забої та опіки, 20-річний хлопець лікується у Харківському військовому шпиталі. Його підтримує мати і він каже, що «народився у сорочці».

Курсант розповів, що на борту літака опановували навігацію, запуск двигунів, радіопереговори. Загалом у салоні перебували 20 курсантів та сім членів екіпажу. Слава, який сидів майже поруч із кабіною пілота каже, що політ тривав нормально, аж раптом він отямився всередині палаючого літака.

«Я, мабуть, вдарився головою», – згадує він.

Хлопець не міг зрозуміти, що відбувається. Курсанта вберегло від сильних опіків, імовірно, те, що його привалило фюзеляжем. Він виповз назовні. Згадує: коли вибрався, то намагався врятувати друга – Віталія Вільхового. Тіло курсанта охопило полум’я.

«Намагався гасити. Потім підбігли інші, його загасили – і все», – розповідає хлопець.

Наступного дня він дізнався, що Віталій помер. У тому літаку хлопець утратив усю групу: 12 одногрупників, уцілів лише він.

Лікарі кажуть: хлопець не затримається в лікарні, але попереду місяці реабілітації. Найголовніше для них зараз – це почути правду, що сталося на борту Ан-26 і хто відповість за загибель людей.

Читати ще: Забрали сотні життів: наймасштабніші катастрофи з українськими літаками за останні роки

25 вересня за 2 кілометри від військового аеропорту в Чугуєві близько 20:50 розбився та згорів літак АН-26, що належить ЗСУ. Внаслідок трагедії загинули 25 людей, 2 пережили авіакатастрофу. Згодом стало відомо, що один із них помер у лікарні.

Як відомо, на борту було 27 людей: 7 військових льотчиків і 20 курсантів Харківського національного університету повітряних сил імені Івана Кожедуба.

За попередніми даними, причиною катастрофи могла бути відмова одного із двигунів літака.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Гірка правда Показати IP 30 Вересня 2020 07:21
Мародеренко в першу чергу піклувався про свій бізнес : офшори, цукеркова фабрика в рф тощо. В армію продавав втричі дорожче із своєї кузні. А про владу клоунів і мови немає.
Андрій Показати IP 30 Вересня 2020 12:53
Правду, скорее всего никто не узнает, самолёт военный. Лишь бы компетентные лица учли урок и подобного более не првторилось. Хотя, пока те же на руководящих постах, в это мало верится. Они живут со схем и не летают этой техникой

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus