USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Розвідка Британії: через пошкодження мостів на півдні України росіянам важче доставляти боєприпаси і техніку на фронт

23 Серпня 2023 14:01
Російські сили мають додаткові труднощі з перевезенням боєприпасів і техніки на фронт через пошкодження мостів на межі між окупованим Кримом і материковою частиною України.

Про це заявляє розвідка Великої Британії, передає Радіо Свобода.

«Станом на середину серпня 2023 року російські війська продовжували використовувати понтонні мости на пунктах пропуску «Чонгар» і «Генічеськ» на межі півдня України з окупованим Кримом. Обидва постійні мости зазнали пошкоджень від українських високоточних ударів на початку серпня 2023 року. Понтонні мости навряд чи зможуть повністю витримати потік важкої техніки, що перевозить боєприпаси і зброю на фронт», – йдеться в повідомленні.

У розвідці додали, що через це російські сили частково покладаються на довгий маршрут через Армянськ на півночі Криму. «Це додає додаткових труднощів логістичній мережі Росії на півдні», – зауважили в розвідці Британії.

Читати ще: Аналітики ISW пояснили, чому в Росії мовчать про удар ЗСУ по Чонгарському мосту

Збройні сили України ввечері 6 серпня підтвердили, що близько 15:00 завдали ракетного удару по Чонгарському і Генічеському мостах, які з’єднують окупований Крим із материковою Україною.

Раніше повідомлення про ураження двох мостів на межі Херсонської області з Кримом з’явилися з посиланням на представників російської окупаційної влади двох регіонів.

Попереднього разу Чонгарський автомобільний міст, який використовується для доставки боєприпасів і палива з окупованого Криму російському угрупованню на південному сході України, обстріляли 22 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus