USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Розвиток мозку дитини залежить від материнської уваги, - неврологи. ФОТО

30 Жовтня 2012 15:20
Материнська турбота може впливати на розмір мозку дитини - такий висновок оприлюднили американські неврологи. Відтак діти, обділені материнською увагою, піддаються ризику затримки розвитку.

Про це повідомляє Українська правда життя з посиланням на The Daily Mail.

Американські неврологи продемонстрували вражаючу різницю між знімками мозку двох 3-річних дітей, яким їхні матері приділяли різну кількість уваги.

Учені запевняють, що навіть від поцілунку, дмухання на збите коліно чи колискової може залежати розвиток та розмір мозку малюка.



Показавши знімок з двома зображеннями мозку, фахівці пояснили, що зліва - мозок дитини, яку виховує турботлива матір. Маля з правого зображення кривдять вдома, воно страждає від грубого недогляду з боку дорослих.

Неврологи кажуть, що в «правої» дитини поки що відсутні деякі ділянки мозку, які є в «лівого» малюка.
Прогноз науковців такий: перша дитина буде розумнішою та матиме більшу здатність до емпатії (Емпатія - співпереживання, - «ВН»). Друга ж, коли виросте, матиме більше шансів стати залежною від наркотичних речовин, скоїти злочин, мати проблеми з психікою та здоров’ям.

«Якщо дитина протягом перших двох років життя не отримує належного піклування, це може мати дуже серйозні наслідки для її розвитку», - підсумовує професор Каліфорнійського університету в Лос-Аджелесі Аллан Шор.

Варто зауважити, що таким чином утворюється «ланцюг» – дитина, до якої ставилися погано, виростає, та, оскільки її мозок так і не розвинувся належним чином, ставиться так само і до власних нащадків.

Улюблені діти – кмітливіші та краще вчаться, підтвердили не так давно психіатри та неврологи з Медичної школи Вашингтонського університету. Вони з’ясували, в 4-річних дітей, котрих більше пестили мами, мають більший гіппокамп – ділянки мозку, задіяні в процесах навчання, запам’ятовування та реагування на стрес.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
юля Показати IP 30 Жовтня 2012 16:56
Я ж бо думаю, чого хлопчики в мене такі розумники! Матусі, любіть діточок! Сьогодні, йдучи з роботи, була приголомшена, як юна мамуся "виховувала" бідне дитя за те, як я зрозуміла, що хлопчик заляпав брудом від калюжі куртку. Досі перед очима повні жаху очі хлопчика і шипіння матері:"я тебе задушу". Озирнулася - а вона ще й лупцювати малого зібралася. Подумалося: чи це мати, чи мачуха, чи взагалі це жінка і чи серце вона має...
Читачка Показати IP 31 Жовтня 2012 00:05
Як жахливо таке чути.я розумію шо діток потрібно інколи сварити але за якесь бешкетство за умови коли інші вмовляння розяснення прохання не допомагають.але за такі речі....це просто сором...діти дорожче за все на світі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus