USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Рухівська епопея у луцькому суді знову переноситься. Серед відповідачів – рокіровка

14 Серпня 2008 08:35

Розляд судової справи між колишніми депутатами Волинської облради Володимиром Банадою і Тимофієм Янком обласного блоку «Наша Україна» щодо позбавлення їх депутатських повноважень  знову перенесено. Наступне засідання у Луцькому міськрайонному суді відбудеться 26 серпня, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами представника «НУ» Святослава Туза, нардеп Володимир Карпук не з’явився до суду у зв’язку з перебуванням у лікарні на оздоровчих процедурах. Про це йому повідомив сам голова Волинської обласної організації НСНУ по телефону. Усі необхідні пояснення та заяви, запевнив пан Туз, будуть обов’язково надані та документально оформлені.
Крім того, суд відклав розгляд справи через ще одну обставину – Віктор Гупало вже не є представником облорганізації Партії промисловців та підприємців. Як він розповів, 2 серпня під час конференції організації пан Гупало подав усну заяву про вихід із партії і, відповідно, усунення його з посади її голови. Тому він, уже член Волинської облорганізації «ЄЦ», попросив позбавити його від участі у судовій тяганині. Однак, юрист Ярослав Косендюк озвучив клопотання про те, щоб залучити пана Гупала в якості свідка. Саме він може розповісти суду про прийняття та розгляд оскаржених рішень: протоколу політради та рішення міжпартійної конференції, оскільки підписував обидва ці документи.
Щодо представництва Партії промисловців та підприємців, до повістка про наступне засідання буде передана новому голові Юрію Анцуху. Володимир Банада з цього приводу озвучив свою думку так: «Я вважаю, що представництво нового голови буде неадекватним». Він пояснив це тим, що Юрій Анцух зовсім не орієнтується в цій справі.
Довідково:
14 березня 2008 року під час ІІ етапу міжпартійної конференції обласного виборчого блоку “Наша Україна” із блоку виключено Волинську крайову організацію НРУ та позбавлено депутатських повноважень двох рухівських депутатів Волиньради - Володимира Банаду та Тимофія Янка.
Натомість рухівці звернулися до суду, вважаючи позбавлення їх депутатських повноважень незаконним. За словами Володимира Банади, рухівці вважають нелегітимною роботу міжпартійної конференції обласного виборчого блоку “НУ”, під час якої з блоку виключили крайову організацію НРУ та позбавили депутатських повноважень обох депутатів Волиньради від Руху. Відповідно, певні екс-депутати, потрібно скасувати рішення територіальної виборчої конференції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus