USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підписали меморандум з кандидатами у нардепи від Волині

10 Жовтня 2014 17:17
Громадські активісти руху «ЧЕСНО» приїхали з Києва на Волинь і привезли із собою документ, яким хочуть проконтролювати майбутніх депутатів, аби ті не крали.

Круглий стіл на тему «Дорожня карта реформ для нового Парламенту» відбувся у конференц-залі «ВолиньМедіа» сьогодні, 10 жовтня.

Так, громадські активісти вимагають відкритості від борців передвиборчих перегонів.

«У нас війна відбувається у два фронти: один на Сході, а інший - в Парламенті. Країні необхідні реформи, якщо ми їх не зробимо, то ми, як держава, можемо до наступних виборів не дожити, адже країну необхідно змінюватися відповідно до тієї ситуація, яка зараз склалася. Наш меморандум про співпрацю з рухом «ЧЕСНО», який ми пропонуємо підписати кандидатам у нардепи для того, аби за 5 років ми порівняли, з якими «межигірчиками» прийшов депутат у Парламент, і з якими палацами вийде. Тому ми просимо автобіографію, бо зазвичай це велика таємниця. Пишуть, де народився, можливо, про освіту, а далі – став депутатом. Хочемо, аби з біографії не випадали 5-10 років життя, щоб був принаймні мінімум прозорості. Далі ми просимо майнову декларацію за 2013-й рік, аби зафіксувати це. Ще ми просимо повідомити, хто фінансує передвиборчу кампанію: де взяв кошти на заставу, звідки відбувається наповнення виборчого фонду, які основні витрати», - звернувся до кандидатів в нардепи співкоординатор ініціативи «ЧЕСНО» та ініціативи «Реанімаційний Пакет Реформ» Вадим Міський.

Окрім того, громадські активісти нагадали тим, хто хоче стати депутатами, що вони підготували «Реанімаційний Пакет Реформ» та розраховують, що новий Парламент їх прийме.

Зі слів менеджера групи РПР Івана Лукері, ця ідея виникла ще в лютому 2014 року, коли вони зрозуміли, що гасла революції Гідності потрібно втілити в реальність. Тоді більше 50 громадських об’єднань, понад 200 експертів почали працювали над «Дорожньою картою реформ для нового Парламенту».

«Ми розуміли, що створювати новий філософський гурток немає сенсу, тому створили єдиний документ, у якому є чіткі кроки з 20 пунктів реформування країни. Тут є пропозиції і з готовими законопроектами, які необхідно ухвалити. Це не популістичні речі, а чіткі кроки, які необхідно провести задля результату. Так, на сьогодні уже 12 законів прийняли, але треба діяти й далі. Тому ми ведемо діалог з депутатами, які мають шанс пройти в Раду, і підписуємо меморандуми. Це робимо для того, щоб, коли буде виноситися закон про реформу, бачити, хто з депутатів готовий підтримати реформування країни» - сказав співкоординатор ініціативи «Реанімаційний Пакет Реформ», менеджер групи РПР з реформи публічної адміністрації Микола Виговський.

Після цього присутні кандидати в нардепи підписали меморандум. Окрім того, як кажуть «ЧЕСНО», вони будуть і надалі пропонувати підписати меморандум про співпрацю усім іншим потенційним народним обранцям від Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Иолинянин Показати IP 10 Жовтня 2014 17:51
Заради піару вони пілпишуть все,що їм запропонують.У більшості з них відсутні мозкові гальма.
Анонім Показати IP 10 Жовтня 2014 17:58
слухайте, ну оту думанську в білих очках бачу, а якже без ше одного перця, отого шєлєпа такі заходи ви можете проводити? чи бороду збрив і встидно на люди появляця, чи знов щось таке впоров, що самому стало встидно... га?
меморандум Показати IP 10 Жовтня 2014 20:36
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus