USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Поліція розслідує діяльність Яковлева: підозрюють зловживання владою

17 Липня 2017 14:58
Поліція розслідує діяльність колишнього першого заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева та начальника відділу управління майном міської комунальної власності міської ради Алли Грабко.Їх підозрюють у зловживанні владою та у службовій недбалості, яка призвела до тяжких наслідків.

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит Інформаційного агентство Волинські Новини.

«У слідчому управлінні Головного управління Національної поліції у Волинській області повідомили, що нині триває досудове розслідування по кримінальних провадженнях № 42017031010000005 та № 42017030000000043 за фактами вчинення службовими особами Луцької міської ради, в тому числі заступником міського голови Яковлєвим Т.В. та начальником відділу управління майном міської комунальної власності Грабко А.В., кримінальних правопорушень, передбачених ч.І ст.364 КК України та ч.2 ст.367 КК України», - повідомляють у поліції.


Відповідно до Кримінального Кодексу України, йдеться про зловживання владою або службовим становищем, що карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також чиновників підозрюють у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки. Карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років зі штрафом від ста до двохсот п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Наразі невідомо, яких конкретно фактів зловживань посадою Тарасом Яковлевим та Аллою Грабко стосуються кримінальні провадження. Проте, щодо зловживань, які можуть стосуватися діяльності Яковлева, то тут варіантів відразу декілька.

Зокрема, бійці АТО звинувачували екс-чиновника у спекулюванні квартирною чергою та просуванні «потрібних людей».

Згодом стало відомо про те, що Луцька міська рада виділила 350 тисяч гривень на розчистку русла річки Стир, однак під час організації цих робіт не обійшлося без знайомств і привілеїв. Виявилося, що екс-заступники міського голови Тарас Яковлев і Юрій Моклиця ділянки під розчистку віддали «потрібним людям».

Проте, можливо, дії Яковлева розслідують через причетність до схем «дерибану» комунальної власності: перебуваючи на посаді начальника відділу управління майном міської комунальної власності Луцької міської ради, він сприяв схемам продажу землі та приміщень за копійки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучанка я Показати IP 17 Липня 2017 15:20
Давно треба було!!!
ОЛЕГ Показати IP 17 Липня 2017 16:31
А тарасик ще на волі ?
Ніконор Показати IP 17 Липня 2017 16:59
Яковлев давно вже мав би отримати по заслугах, злодій ще той.
Анонім Показати IP 17 Липня 2017 17:40
яковлев, григоренко, моклиця це позор нашого міста!
Анонім до Анонім Показати IP 17 Липня 2017 22:15
і їх шеф,який зібрав цю бригажу, - Романюк

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus