USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Саудівська Аравія купуватиме українську чорну ікру

11 Листопада 2021 23:28
Україна та Королівство Саудівська Аравія погодили форму сертифіката на експортовані з України продукти, що походять від водних тварин (ікра, морепродукти тощо).

Про це повідомляє Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, пише Економічна правда.


Погодження сертифіката стало результатом роботи, проведеної дипломатами Міністерства закордонних справ України та фахівцями Держпродспоживслужби з колегами з КСА. Зазначена форма сертифікату набирає чинності з 1 грудня 2021 року.

«Ринок Королівства Саудівської Аравії вкрай важливий для України. З кожним роком наші експортери отримують на ньому все більше можливостей. Це стосується виробників м’яса, молока, меду, яєць. Тепер же українські виробники отримали бажану можливість експортувати до Королівства продукти, що походять від водних тварин. А якщо конкретно, то ми очікуємо на експорт до Саудівської Аравії чорної ікри українського виробництва», – зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Відповідно до процедури, визначеної компетентним органом КСА, потенційні експортери мають пройти процедуру акредитації для набуття права експорту продуктів для споживання людиною.

Методичні вказівки та роз’яснення для експорту харчових продуктів до Королівства Саудівська Аравія опубліковані на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби у розділі «Міжнародне співробітництво» – «Ветеринарія та безпечність» – «Вимоги країн світу» – «Довідкова інформація щодо експорту до Королівства Саудівська Аравія».

Держпродспоживслужба, Мінекономіки та Міністерство закордонних справ України спільно працюють над відкриттям нових ринків для українського експорту, надаючи підтримку виробникам та усуваючи технічні перешкоди в торгівлі, а також забезпечуючи державні гарантії щодо дотримання вимог країн-партнерів, йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Всезнайко Показати IP 12 Листопада 2021 07:38
Українську чорну ікру і білоруські креветки)
цікавить Показати IP 12 Листопада 2021 08:25
А де в Україні осетрові водяться окрім штучних ферм? :)
Андрiй Показати IP 12 Листопада 2021 08:31
А де ж в Украiнi та чорна iкра??? Може сорна земля, то того в дохрена …..
ОДІН. Показати IP 12 Листопада 2021 10:05
ЇМ І БАКЛАЖАННУ АБО КАБАЧКОВУ МОЖНА ПРОДАВАТА ПО ЦІНІ ЧОРНОЇ.
777 Показати IP 12 Листопада 2021 11:27
Черная икра.глобусы Украины тетради в кружок и чернила для пятого класса. увеличим товарооборот в разы моментально.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus