USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Савченко вивезли з воронезького СІЗО. ОНОВЛЕНО

24 Вересня 2014 11:50
Українську льотчицю Надію Савченко етапували з воронезького СІЗО в невідомому напрямку

Про це у своєму «Фейсбуці» повідомив один з адвокатів Савченко Марк Фейгін, - повідомляє Еспресо.TV.

"Надію Савченко етапували з воронезького СІЗО-3. Це стало відомо тільки сьогодні вранці", - написав Фейгін.

В адміністрації СІЗО адвокату повідомили, що Савченко вивезли ще в понеділок.

"Про її місцезнаходження нічого не відомо. Ми чекаємо від слідства офіційного повідомлення про те, де знаходиться Надія Савченко", - зазначив Фейгін.

Згодом у Слідчому комітеті Росії повідомили, що українській льотчиці Надії Савченко призначена психіатрична експертиза, і саме з цією метою її сьогодні етапували з Воронежа до Москви

Про це повідомив журналістам у середу офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, - повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РИА-Новости.

"В рамках кримінальної справи Надії Савченко, обвинуваченої за статтею "вбивство", призначена психіатрична експертиза. Це звичайна практика і обов'язкова вимога російського кримінально-процесуального законодавства у випадках, коли людині пред’являють вчинення в особливо тяжкому злочині", - сказав Маркін.

За словами представника СК РФ, Савченко та її захисник "в установленому законом порядку повідомлені про призначення їй стаціонарної психіатричної експертизи, яка буде їй проведена в Москві".

Нагадаємо, штурман Військово-повітряних сил України Надія Савченко воювала на Донбасі у складі батальйону Айдар. Льотчиця потрапила в полон до сепаратистів, після чого опинилася в СІЗО на території Росії.

СБУ спрогнозувала, що росіяни не захочуть віддати Надію Савченко при обміні заручниками за принципом "все на всіх".

15 вересня суд Воронежа вчергове залишив у СІЗО українську льотчицю Надію Савченко, відмовившись випускати її під заставу.

Нагадаємо, Надія Савченко очолює виборчий список партії «Батьківщина».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus