USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Героїчна українська льотчиця «продана» в рабство ФСБ

9 Липня 2014 17:48
Українська льотчиця, офіцер Надія Савченко, кинута в СІЗО російського Воронежа, - не військовополонена. Вона заручниця, захоплена терористами ЛНР і «продана» в рабство ФСБ в обмін на якісь преференції. Можливо, за пару десятків гранатометів.

Не військовополонена, тому що офіційно Росія з Україною не воює. Та й торгувати людьми з бандитами – вчинок, що не дуже поєднується з поняттями військової честі. Про це пише Євген Якунов у своїй статті для "Укрінформ".

Нагадаємо, захоплена бойовиками на Донбасі українська льотчиця Надія Савченко знаходиться в СІЗО Воронежа, і її збираються судити за звинуваченням у причетності до вбивства російських журналістів. МЗС України висловило рішучий і категоричний протест у зв’язку з незаконним вивезенням її на територію Росії.

"Організоване Кремлем офіційне слідство нібито скоєного Надією злочину, що передбачає передання справи до суду, - прецедент! Адже таким чином Москва не просто розкриває карти власної участі у війні на Сході України - це вже і так відомо всьому світу. Ми бачимо спробу легалізувати за допомогою суду практику викрадання людей на території іншої держави. І не просто людей, а громадянина України, офіцера, патріота, котрий виконував свій обов'язок на рідній землі.

Зрозуміло, що весь цей фарс розрахований на дві категорії глядачів. Перша - це російський обиватель, якому потрібно показати «справжнє обличчя бендерівця», - що не підкоряється, не піддається перевихованню. Який ніколи не стане «братом» росіянину, а значить, його не варто жаліти, а необхідно просто знищувати. Гордий і непоступливий український льотчик для цієї мети дуже підходить.

А друга категорія глядачів - європейці. Для них готується удар у самісіньке серце - а це питання захисту свободи слова. 33-річну українську патріотку намагаються прив'язати - ні мало ні багато - до вбивства російських журналістів! Для путінської феміди, яка в методах фабрикації кримінальних справ пішла далеко уперед навіть порівняно з продажними слідчими Януковича, оголосити її винною - раз плюнути.

Оскільки і суди російські, як і вся система, давно втратили цивілізовану подобу, від них можна чекати лише обвинувального вироку. А значить, суд (якщо він буде і буде відкритим) потрібно використати для процесу над Путіним. Підняти на ноги всі можливі європейські правозахисні організації. Ні на день не упускати справу Надії Савченко з поля зору вітчизняних і світових ЗМІ.

Тут багато що залежить від усіх нас. І українців, і справжніх росіян. І, звичайно, від самої Надії.

Але вона, ми знаємо, впорається. Пам'ятаєте відеоролик з її допитом, що сколихнув Інтернет? Пам'ятаєте, як гідно вона трималася?

Тоді розкрилися очі на, здавалося б, очевидну річ: для справжнього солдата з потраплянням у полон війна не закінчується. Він і там продовжує бій.

Тільки головною зброєю стає вже не автомат Калашникова, а характер людини.

Надійко, Надюшо! Тримайся! Батьківщина не залишить тебе. Ти - розумниця!", - пише автор статті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Катя Показати IP 9 Липня 2014 18:00
Надійко, дочекайся своїх!
Дончанин Показати IP 9 Липня 2014 18:34
""Організоване Кремлем офіційне слідство нібито скоєного Надією злочину, що передбачає передання справи до суду, - прецедент! Адже таким чином Москва не просто розкриває карти власної участі у війні на Сході України - це вже і так відомо всьому світу. Ми бачимо спробу легалізувати за допомогою суду практику викрадання людей на території іншої держави" - и это можно считать ответом на ноту протеста российского МИД по поводу нелегального пересечения российской границы военнослужащей ВСУ? После ее задержания на территории России выяснилось тот факт, что она принимала участие в убийстве российских журналистов. Вот за это ее и судят.
я Показати IP 9 Липня 2014 18:54
она что, сама поехала в россию, идиот?
дончанину Показати IP 9 Липня 2014 21:20
интересно, где это вы ее все допросы слушали...????
Анонім до дончанину Показати IP 9 Липня 2014 22:12
Запусти поисковик - найдешь и сам.
анонім Показати IP 9 Липня 2014 22:08
"тому що офіційно Росія з Україною не воює" - ось вам і самі дали відповідь на питання.... Тіді з кимми воюєм... за ради кого і за риди чого гинуть люди як з однієї сторони так і з другої... І чого та "льотчиця" там опинилась!
Дончанину Показати IP 10 Липня 2014 04:56
А що робить путінський зомбі-холуй-поцріот на Волинському сайті ? Провокатор і троль !
МВ до Дончанину Показати IP 10 Липня 2014 09:23
ось такі прижмурені і розділили країну.... які ділять її на захід і Донецьк... ти маєш право зайти на донецький сайт і він має право писати тут... бо МИ ЄДИНА КРАЇНА !!!! чмошніки коли ви вже це зрозумієте і нарешті дійде вам до тями
За что? Показати IP 10 Липня 2014 19:26
коментар було видалено
За что? Показати IP 10 Липня 2014 19:35
коментар було видалено
За що????? Показати IP 10 Липня 2014 23:08
коментар було видалено
СЕРГІЙ Показати IP 11 Липня 2014 15:07
НАДІЇ САВЧЕНКО -ПІСЛЯ ЗВІЛЬНЕННЯ З ПОЛОНУ ПОТРІБНО ПРИСВОЇТИ ЗВАННЯ ТА ГЕРОЯ УКРАЇНИ.
Fly Показати IP 12 Липня 2014 13:00
Генералісімуса
Анонім Показати IP 12 Липня 2014 15:26
Двічі героя
Донбасс Показати IP 12 Липня 2014 20:56
Я была ученицей примерною Вместе с сотней других детей, О войне, как и вы, наверное Знала только из новостей. Я не знаю всех ли увижу я Этой осенью снова за партами: Расплатились многие жизнями За судьбу политической карты. Я не знаю какими законами, По каким таким чёрным правилам, Нас, когда-то родные народы, Ненавидеть друг друга заставили. Вновь попросят писать сочинение "Как провел я ушедшее лето?" Я в слезах, с комом в горле, волнением В своих мыслях ищу просвета. Мне о чем написать с красной строчки??? О подвалах, где мамы нас прятали?! Шуме танков и днем и ночью?! Лужах крови, что с раненых капали??! Написать может в красках о взрывах, Диком страхе, про минный обстрел??? Про молитвы "спастись" в перерывах? И о тех, кто сбежать не успел??! Спи, страна! Без попыток проснуться, Угодила ты в злые сети, Никогда к тебе не вернутся Поседевшие в детстве дети. Ну а я, обычная школьница, Сочинением увлечена Здесь пишу, чтобы вам запомниться: "Моё лето украла война"... (с, Марина Красильникова)
Внук Показати IP 14 Липня 2014 21:21
Українська льотчиця, офіцер Надія Савченко, кинута в СІЗО російського Воронежа.... Когда читаешь такое сообщение, сразу перед глазами кадры из советских фильмов о войне - застенки гестапо, пытки, иголки под ногти.... Кто ее "бросал". Сидит себе, как и многие. Следствие разберется ху есть кто. Посидит, подумает. Авось ненависти к России поубавится. На войне, как на войне: деревья рубят - щепки летят
Анонім Показати IP 14 Липня 2014 21:21
Еще и замуж выйдет

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus