USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

СБУ знову планує обшуки на Буковелі, – ЗМІ

26 Вересня 2018 11:05
На Івано-Франківщині та в Закарпатті готуються масштабні обшуки, які повинні відбутися сьогодні, 26 вересня.Так, місцеві помітили навколо туристичного комплексу "Буковель" гелікоптери і людей зі зброєю.

За інформацією Фіртки, якою поділилися деякі працівники районних управлінь СБУ Івано-Франківщини, від вчора 25 вересня, обсяг робіт передбачається на стільки великим, що обласне управління залучає і працівників районних управлінь.

Працівники СБУ припускають, що готується друга серія “маски-шоу”, спрямованих проти майбутнього кандидата в президенти України Олександра Шевченка та висловлюються негативно про таке використання СБУ для політичного переслідування тих, хто критикує владу.

Частину контррозвідників планується відрядити в Закарпаття.

До слова, окрім об’єктів на Івано-Франківщині, буковелівська дорожня компанія ПБС має і асфальтний завод на Закарпатті, - чи не туди будуть спрямовані "контррозвідники" СБУ.

Керує операцією перший заступник начальника Івано-Франківського обласного Управління СБУ Микола Лисененко, який свого часу, як свідчать ЗМІ, проводив спецоперації проти Майдану у 2014 році і який нещодавно був призначений на посаду на Івано-Франківщину.

Зауважимо, 25 вересня місцеві мешканці помітили гелікоптери, які літали навколо ТК "Буковель", та невідомих у масках, які з автоматичною зброєю перекривали дороги.
Як стало відомо згодом, це не спецоперація, а військові навчання.

"В рамках стратегічних командно-штабних навчань з органами військового управління та практичними діями військ "Козацька воля-2018", підрозділи однієї із десантно-штурмових бригад десантно-штурмових військ відпрацювали навчально-бойові завдання в гірській місцевості", - повідомляє сайт Міністерства оборони.

BBC News Україна звернулася до СБУ з питанням, чи дійсно спецслужби проводять операцію в тій місцевості.

"Сьогодні СБУ в Івано-Франківській області не проводить ані антитерористичних навчань, ані слідчих дій із залученням спецпризначенців", - повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.
Нагадаємо, минулого тижня відбулися обшуки в приміщеннях всіх фірм, які є співвласниками "Буковелю", ресторанах та навіть дорожньо-експлуатаційній компанії ПБС.

Це одна з найбільших дорожніх фірм України, якій держава винна 350 мільйонів гривень. На дії правоохоронців та фейкові кримінальні справи Олександр Шевченко відреагував зверненням до Президента.

У заручниках опинилися навіть журналісти. 200 працівників ЗМІ з цілої України в цей час перебували в ТК "Буковель" на Фестивалі журналістики і потрапили на передвиборчі "маски-шоу".

Як писала Фіртка, працівники СБУ приїхали на обшуки у ТК "Буковель" на автомобілях з іноземною реєстрацією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правдоруб Показати IP 26 Вересня 2018 11:17
З нетерпінням чекаю коли з"являться такі новини: Україна стала світовим лідером з доставки вантажів у космос та його дослідження, світові авіакомпанії замінюють свої Боїнги та Айрбас на Українські АН, жителі Європи масово їдуть на заробітки в Україну, Україна стала лідером з постачання сільськогосподарської продукції на світові ринки.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus