USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сенатори США дозволили надати Україні летальну зброю

16 Травня 2015 12:12
Комітет з питань збройних сил Сенату США в четвер затвердив законопроект, який визначає оборонний бюджет країни на 2016 рік, в тому числі, 300 мільйонів доларів військової допомоги для України.

Про це повідомляє «Голос Америки» з посиланням на The Hill.

Голова комітету Джон Маккейн оголосив результати голосування, назвавши проект закону на суму 612 мільярдів доларів «реформаторським» з переважною двопартійної підтримкою, - зазначає видання.

Законопроект підтримали 22 сенатори, проти виступили четверо законодавців.

Серед іншого, проект закону передбачає виділення 300 мільйонів доларів військової допомоги і дозволяє надати летальну зброю для українських збройних сил, які борються з проросійськими сепаратистами на сході України.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯКУ ЗБРОЮ США ПЕРЕДАДУТЬ ДЛЯ УКРАЇНИ. ФОТО

Законопроект дещо скорочує фінансування витрат на оборону США. Зокрема, серед заходів економії передбачається скорочення командно-штабного персоналу на 30% протягом наступних чотирьох років і закриття в'язниці в Гуантанамо.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДЕСАНТНИКИ США ПРИБУЛИ В УКРАЇНУ. ФОТО

Нагадаємо, раніше Комітет з питань збройних сил Палати представників (нижньої палати Конгресу США) прийняв рішення надати 200 мільйонів доларів на постачання зброї і навчання армії України.

За повідомленням з Капітолійського пагорба, у п’ятницю 15 травня Палата представників у повному складі ухвалила свою версію оборонного бюджету США на 2016 рік. За проект закону проголосували 269 конгресменів, 151 законодавець виступив проти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
маккейн Показати IP 16 Травня 2015 12:58
І бийтеся собі досхочу. А ми тим часом, на вашій бійні грошики зароблятимемо.
добряк Показати IP 16 Травня 2015 13:18
законопроект затвердив,але обама неподписує-боїться путлера,ще такого бздливого президента в америці небуло
Ярослав до добряк Показати IP 16 Травня 2015 14:33
І правильно робить,що не підписує.Якщо вони летальну зброю поставлять нам то і Путін сказав що таку ж зброю поставить в ЛНР і ДНР.Якщо нам тактичні ракети передадуть,то і їм теж.Ти хоча б уявляешь що таке ракета тактична?І радіус її дії сотни кілометрів.Гепнуть такою ракетою по Київу чи ще якомусь городу і збирай трупи.Ти дурню хоча б розумієшь що де б америкоси не "допомагали" там зараз війна і біда.В них весь бюджет на 70% залежить від оборонних замовлень.Це значить що вони гроші на нашій біді зароблять(бо їхні компанії на ці 300 млн.дол. цю зброю і робитимуть),а ми за це життя власних людей покладем.
добряк до Ярослав Показати IP 16 Травня 2015 23:58
тактична ракета, міліони -нагородив тут ,путлер і так дає сєпарам все шо хоче,тобі дати автомат і кинути на танки,а тоді послухати твоє кукурікання про геополітику і хто скільки заробляє,нам треба новітні протівотанкові комплекси і ще багато чого,з голою дупою і без зброї наші хлопці гинуть і гинуть так що ярославчік ти або дурень або тварь фсбешна
гiсть до Ярослав Показати IP 17 Травня 2015 10:05
Точнiше i не скажеш.Господи,змилуйся над нами!
сірко до Ярослав Показати IP 17 Травня 2015 10:58
полізли тролі московскі як глисти з комсомолкі,дасть америка зброю обов,язково дасть,і поженем ми вас за ростовську область,а не заспокоїтесь,то і в мааскве вам такого шороху наведем мало не буде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus