USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Сенсації не сталося: «Шахтар» розгромив першоліговий «Інгулець» у фіналі Кубка України

15 Травня 2019 22:56
Першоліговий футбольний клуб «Інгулець» з селища Петрове не зумів нічого протиставити гранду українського футболу донецькому «Шахтарю», поступившись з розгромним рахунком у фіналі Кубка України – 4:0.

Матч відбувся 15 травня на Славутич-Арені у Запоріжжі.

Перед матчем

Якщо присутність «Шахтаря» у фіналі Кубка України не викликала жодного здивування, то про те, що другим фіналістом буде першоліговий «Інгулець» з селища Петрове, навряд хтось міг подумати. До того ж, у півфіналі «Інгулець» переміг далеко не останню команду в українському футболі – луганську «Зорю», яка завжди бореться за медалі та вихід до Ліги Європи. Відзначимо, що вперше в історії у фіналі Кубка України гратиме команда з нижчого дивізіону.

Щодо інших суперників на шляху «Інгульця» до фіналу, то команда з селище Петрове вибила «Мир», прем’єрліговий «Маріуполь»,а в 1/4 у серії пенальті пройшли «Карпати», вийшовши в півфінал на «Зорю». Натомість «Шахтар» свій кубковий шлях розпочинав з 1/8 фіналу, вирвавши перемогу над «Олімпіком» (3:2), в 1/4 «гірники» вибили з розіграшу кубка принципового суперника київське «Динамо» у серії пенальті, а в півфіналі донеччани здолали переможця Першої ліги дніпровський «Дніпро-1».

Тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека перед фінальним поєдинокм мав у розпорядженні фактично усіх футболістів, окрім травмованого Марлоса, який ще не до кінця відновився. «Інгулець» значно поступається якістю футболістів донеччанам, тож у цьому матчі тренерському штабу команди з селище Петрове доводилося сподіватися на тактичні моменти, а також на недооцінку своєї команди більш іменитим суперником.

Перед матчем Паулу Фонсека наголосив, що «Інгулець» заслуговує на повагу, адже команда дійшла до фіналу. Тож, він зауважив, що його футболістам не варто розслаблятися. Натомість коуч «Інгульця» Сергій Лавриненко відзначив, що його команда насолоджується виходом у фінал кубка, адже для неї це вже подвиг. Він обіцяв, що його футболісти зроблять все від них залежне, аби «гірникам» не було легко.

Перший тайм

У стартові хвилини першого тайму гра здебільшого відбувалася у центрі поля, ніхто з команд не поспішав атакувати, оголюючи тили. Лише згодом донеччани намагалися організувати позиційні атаки, хоча це було нелегко, зважаючи на оборонні редути «Інгульця», футболісти якого вистроювалися у дві лінії.

Першого удару в матчі завдав бразилець Мораес, однак м’яч після його удару з-за меж штрафної опинився в руках Ситникова. Натомість «Інгулець» відповів подачею зі штрафного , щоправда вона була зовсім невдалою. Відзначимо, що у ці хвилини «гірники» більше володіли м’ячем, футболісти «Інгульця» намагалися вибігати у контратаки. Було помітно, що гравці першолігової команди хотіли показати, що вони не бояться більш іменитого суперника.

На 14 хвилині, продершись крізь захист номінальних гостей, Ісмаілі пробивав у ближній кут воріт Ситникова – голкіпер на місці. Уже за мить Мораес міг відкривати рахунок, але в останній момент м’яч з-під його ніг вибили захисники «Інгульця». У ці хвилини донеччани затиснули «Інгулець» у власному штрафному, намагаючись відкрити рахунок, зокрема вдруге пробивав Ісмаілі – цього разу вище воріт. На 23 хвилині Мішуренко вперше пробив по воротах «Шахтаря», однак його удар був зовсім не сильний та не створив жодних проблем Шевченку.

А на 28 хвилині «Шахтар» відкрив рахунок у матчі: Ісмаілі відкинув м’яч під удар Тайсона, однак його удар з-за меж карного майданчика вийшов пасом на Тете, який з кількох метрів розстріляв ворота «Інгульця» – 1:0. Після забитого голу «гірники» не заспокоїлися та продовжили нагнітати.

Окрім пропущеного голу, в «Інгульця» сталася ще одна неприємність – травмувався Мішуренко, замість якого на поле вийшов грузин Січінава.

На 38 хвилині «Шахтар» міг подвоювати рахунок, але небезпечний удар Тайсона парирував Ситников. А вже через хвилину Тете оформив дубль, відгукнувшись на простріл лівого фулбека Ісмаілі вздовж лінії воріт – 2:0.

«Інгулець» ніяк не міг оговтатися від пропущених м’ячів, натомість «Шахтар» продовжував контролювати гру. Зокрема, у додатковий час «гірники» зробили рахунок розгромним, вибігши у контратаку: Тайсон віддав класний розрізний пас на Мораеса у карний майданчик, а український бразилець відправив «кулястого» у кут воріт команди з селища Петрове – 3:0.

Другий тайм

Після перерви «Шахтар» продовжував володіти ігровою та територіальною перевагою. Мораес на 54 хвилині міг оформлювати дубль та робити рахунок непристойним, однак після пасу Коваленка влучив у голкіпера номінальних гостей.

Футболісти «Інгульця» намагалися огризатися, проте їм не дуже вдавалося це робити – «гірники» злагоджено діяли у всіх лініях, не дозволяючи створювати будь-який креатив першоліговій команді.

Паулу Фонсека вирішив дати шанс зіграти у фіналі Кубка України Кайоде та Соломону, які замінили Мораеса та Коваленка відповідно.

І вже через кілька хвилин після виходу на заміну Соломон відзначився забитим м’ячем: на 64 хвилині «гірники» вибігли в контратаку, під час якої Тете віддав на ізраїльтянина, а той, обігравши фінтом захисника, поцілив у кут воріт «Інгульця» – 4:0.

Як не дивно, але після четвертого голу «гірники» продовжували контролювати м’яч, нічого не дозволяючи зробити супернику. На 75 хвилині забив Ісмаілі, але боковий арбітр зафіксував офсайд у бразильця, скасувавши взяття воріт. А вже через хвилину Веллінгтон Нем поцілив у стійку – Ситников дотиком скоригував політ м’яча.

На 79 хвилині по воротах донеччан пробивав Щедрий, але Шевченко забрав м’яч до рук. «Інгулець» натомість отримав право на штрафний поблизу карного майданчика «гірників», однак подачу зі стандарту замкнути не вдалося. В останні хвилини футболісти донецької команди контролювали м’яч, очікуючи на фінальний свисток. На останніх хвилинах номінальні гості могли забити гол простижу, однак Шевченко потягнув удар Іллі Коваленка зі штрафного.

У підсумку, «Шахтар» святкував перемогу у фіналі Кубка України 2019 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 16 Травня 2019 09:24
СЕНСАЦІЯ ЩО ТАКА КОМАНДА ВИЙШЛА У ФІНАЛ, А КУПКА БРАЗИЛЬЦІВ ЦЕ НЕ ЗРАЗОК УКР ФУТБОЛУ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus