USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сесія Луцької міської ради. Друга спроба. Відео

2 Березня 2017 20:05
Все, що відбувається у міській раді, можна описати одним реченням. Секретар міськради намагається провести позачергову сесію, яка б зробила її виконувачем обов'язків мера, та надала б їй право ветувати незручні їй ініціативи депутатів, зокрема зняття її з посади секретаря, однак більшості депутатів така ідея недовподоби...

Секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко, не обговоривши це із керівниками фракцій, одноосібно ініціювала проведення 2 березня позачергової 19 сесії, тієї, що не відбулася 24 лютого. І таке рішення вона прийняла менше, ніж за добу.

Продовжити те, що не розпочалося

Згідно з висновком юридичного відділу міської ради, не можна продовжити те, що не відбулося.

Водночас, поява осіб, які називають себе громадськими активістами, членами Самооборони Волині у сесійній залі - Сергія Рижкова та помічників нардепа Ігоря Лапіна Юлії Ютовець, Олександра Ніколайчука та Богдана Климчука, які до того ж є кандидатами в депутати від БПП, - спровокувало перепалку між депутатом міськради Євгенієм Ткачуком. Останній доводив, що його авторитет на виборчому окрузі беззаперечний і в цьому немає жодного сумніву. А от необхідність появи осіб спортивної статури, «самооборонівців» у холі й безпосередньо у залі засідань – лишилася під питанням.

Не зуміла організувати сесію - оголосила перерву

Станом на 10 годину сесія у Луцькій міській раді не розпочалася. Не зібралося достатньої кількості обранців громади для проведення засідання і ще через півгодини. Тоді, відчуваючи себе безсилою забезпечити проведення позачергової, 19 сесії міськради, секретар Вусенко оголосила годинну перерву.

Але і після цього кворуму у сесійній залі не було. Засідання не розпочалося. Керівник фракції УКРОП, депутат міськради Ігор Поліщук зробив заяву: позачергова 19 сесія Луцької міської ради вже вдруге не відбулася; це, з його слів, сталося через дії секретаря міськради Юлії Вусенко, яка з усіх сил намагається втриматися в кріслі міського голови.

Як керувати Луцькрадою, не маючи підтримки більшості?

«Вона не скликає 20 чергову сесію, на якій мають розглядатися питання, важливі для життєдіяльності міста: земельні, зміни до програм, звіти начальників управлінь, зміни до бюджету і рада фактично заблокована. На сьогодні депутати не бачать Юлію Вусенко тимчасово виконувачем обов’язків міського голови через те, що вона не має більшості в залі. Фракція «Самопоміч» налічує 4 депутати з 42. Яким чином Вусенко, не маючи підтримки в залі, намагається керувати містом?» - резюмує Ігор Поліщук.

«Перед черговою сесією Вусенко хоче прийняти рішення про взяття до відома факту дострокового припинення повноважень міського голови, що дає право вето і згодом заветувати рішення про відсторонення її з посади секретаря», - підсумував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
якось Показати IP 2 Березня 2017 20:44
якось слова вириваються з контексту і подаються з однобічними коментарями.
Думба Показати IP 2 Березня 2017 20:48
А до чого тут весь цей кіпіш? Назначається дата перевиборів і лучани обирають голову міста.
RS Показати IP 2 Березня 2017 21:14
Лучанам потрібно вибирати не тільки мера, а й депутатів. Ці вже себе показали.
Георгій Показати IP 2 Березня 2017 22:25
Іти на вибори міського голови не маючи за спиною хоча би іржавих партійних штиків - нема ніякого сенсу.Та і управляти містом з такими депутатами - тоже капєц . Люди втомились від партійної брехні, непрофесіалізму, дурості, нарцисизму її членів. Вони знають під ким лежала міська рада вчора і бачить, хто має намір лягти на неї взавтра. І не проголосують ні за перших, ні за других. А якщо і знайдеться хтось розумний, порядний, професійний кандидат на міського голову - то логічно що він відмовиться. Бо іти на неповну каденцію і працювати з теперішнім складом депутатського корпусу - собі дорожче. Для Луцька краще, коли депутати пережеруть, скомпроментують, обісруть один одного, а тоді прийде лісник і розжене всіх для користі справи. Хай би ще трошки погризлись і тоді логічним кінцем стануть нові вибори депутатів і разом міського голови. Якщо ж так не відбудеться, то ми ще довго будемо свідками того маразму, бардаку, ідіотизму та імпотентності міської влади
Антон Показати IP 3 Березня 2017 09:19
На рожу Рижкова вже огидно дивитися!!! Мордатий, на Схід, країну захищати, а не з табличками серед жінок бігати. Яку громаду ти представляєш... Та з тобою 99% лучан на один гектар не вийдуть. Пройдисвіт!
sos Показати IP 3 Березня 2017 11:36
Розігнати всіх нах
P..s Показати IP 3 Березня 2017 18:49
Чого вона ті руки весь час заломлює, це і говорить про те що нуль, поведінка характеризується невпевненістю як у амбіціозного підлітка на екзамені який нічого не знає і хоче викрутитись, та в школі було те ж саме, екало, мукало. Ще й зі своїм мізерним досвідом, який сама ж підтвердила, вона ще носа пхає. З губами укол не вдалий, вивернулись як у мавпи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus