USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Ким заблокована робота Луцької міськради

2 Березня 2017 17:46
Позачергова 19 сесія Луцької міської ради вже вдруге не відбулася. Це сталося через дії секретаря міськради Юлії Вусенко, яка всіма силами намагається втриматися в кріслі міського голови. Про це заявив очільник фракції УКРОП, депутат Ігор Поліщук після того, як у фактично нерозпочатому засіданні позачергової сесії знову оголосили перерву.

Нагадаємо, попри обіцянку секретаря Луцької міськради «прийняти рішення спільно з представниками інших фракцій» щодо призначення сесійного засідання, його дату оголосили без жодного обговорення з керівниками депутатських фракцій. І лише очільнику фракції «Самопомочі» було попередньо відомо про таке рішення. Та на засідання 2 березня депутати так і не зібралися.

Зі слів Ігоря Поліщука, на сьогодні рада заблокована діями секретаря, яка хоче залишитись тимчасово виконувачем обов’язків міського голови.

«Вона не скликає 20 чергову сесію, на якій мають розглядатися питання, важливі для життєдіяльності міста: земельні, зміни до програм, звіти начальників управлінь, зміни до бюджету і рада фактично заблокована. На сьогодні депутати не бачать Юлію Вусенко тимчасово виконувачем обов’язків міського голови через те, що вона не має більшості в залі. Фракція «Самопоміч» налічує 4 депутати з 42. Яким чином Вусенко, не маючи підтримки в залі, намагається керувати містом?» - дивується депутат.

Саме бажання секретаря залишитися на посаді виконувача обов’язків міського голови зупинило роботу ради. На думку Ігоря Поліщука, треба проводити чергову 20 сесію і розглядати питання, які внесені на її розгляд.

«Перед черговою сесією Вусенко хоче прийняти рішення про взяття до відома факту дострокового припинення повноважень міського голови, що дає право вето і згодом заветувати рішення про відсторонення її з посади секретаря», - підсумував він.

Дійсно, право вето небезпечне тим, що будь-яка ініціатива депутатів, яку не сприйме Вусенко, може бути нею заблокована.


Нагадаємо, напередодні відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту. Під час нього депутати вирішили звернутися в прокуратуру Волинської області, ГУНП у Волинській області, Національне антикорупційне бюро України та рекомендувати цим органам здійснити належне досудове розслідування за фактом вчинення секретарем Луцької міськради Юлією Вусенко дій, які містять ознаки злочину, передбаченого ст. 364 та 367 ККУ («Зловживання владою або службовим становищем» та «Службова недбалість»).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Кіндрат Показати IP 2 Березня 2017 18:24
Цирк та й годі-одна злюча б*ба, яка тупо рветься до влади, недоторкана? Невже депутати наші зовсім всі безголові, що ради не можуть дати якійсь Вусенко, яка невідомо звідки вилізла, де здоровий глузд?
? до Кіндрат Показати IP 2 Березня 2017 23:01
Вусенко-юрист за фахом і діє за Законом,інакше її вже проковтнули би...
Анонім до ? Показати IP 3 Березня 2017 13:29
вона такий юрист, як юга вуценко пгокугог. а закон порушила
Покрова Показати IP 2 Березня 2017 18:34
А що там робили ці нероби з Самооборони?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus