USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сейм Польщі схвалив будівництво стіни на кордоні з Білоруссю

31 Жовтня 2021 13:44
Сенат Польщі схвалив план будівництва стіни на кордоні з Білоруссю для запобігання нелегального в'їзду мігрантів в країну.

Про це повідомляє Euronews.

Верхня палата парламенту Польщі остаточно затвердила будівництво прикордонної стіни після другого голосування. Відомо, що на будівництво 100-кілометровох стіни виділять 350 мільйонів євро. Кошти на будівництво загородження вже зарезервовано у бюджеті. У рамках реалізації інвестиції Польща вивчає світовий досвід будівництва загороджень, зокрема США та Греції.

«Передбачається будівництво сучасного високого загородження, обладнаного системами відеомоніторингу і фіксації руху. Реалізація проєкту відбуватиметься поза тендерними процедурами у прискореному режимі», – зазначають у виданні.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький прокоментував необхідність побудови паркану на кордоні з Білоруссю. Згідно з його думкою, це допоможе уникнути «міграційного шантажу» з боку білоруської та російської сторони.

Раніше повідомляли, що влада Польщі вирішила збільшити число військових, які патрулюють кордон із Білоруссю – незабаром безпеку забезпечуватимуть близько 10 тисяч військовослужбовців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Так Показати IP 31 Жовтня 2021 14:25
Якщо бути чесним до кінця, то поляки прийняли рішення про будівництво аналогічної стіни і на українській ділянці кордону.
menail Показати IP 31 Жовтня 2021 16:44
уважуха,так тримати
Я Показати IP 1 Листопада 2021 06:21
пшеки прохавали тему сені-кулявлоба....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus