USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Польща планує ущільнити загородження на кордоні з Білоруссю

9 Лютого 2024 09:18
Керівництво МВС Польщі спільно з новим керівництвом Прикордонної служби країни працює над ущільненням загородження на польсько-білоруському кордоні.

Про це у TVP Info повідомив глава МВС й адміністрації Польщі Марцін Кєрвінський, передає Укрінформ.

Як зазначив міністр, попри запевнення попередників, що жоден нелегальний мігрант не перетне кордон, загородження на кордоні з Білоруссю все ж не є настільки щільним.

Він заперечив, що загородження є «дірявим як сито», але зазначив, що воно «не виконує своєї ролі».

«Згадайте, будь ласка, що говорили політики PiS (Право і Справедливість – ред.), коли будувалося це загородження. Мовляв, жоден нелегал не подолає цей бар’єр. Потім виявилося, що таких переходів багато», – констатував міністр.

Читати ще: 38 ухилянтів: на кордоні з Угорщиною затримали рекордну групу порушників

Кєрвінський зазначив, що спільно з комендантом Прикордонної служби РП він працює над тим, щоб це загородження стало щільнішим. Він уточнив, що трапляються випадки розгинання сталевих cтовпів з боку нелегальних мігрантів.

«Ми спробуємо змінити його спеціальними затискачами. Ми хочемо обов’язково зміцнити це загородження більшою кількістю електроніки, детекторів руху, аби дати прикордонникам час приїхати, якщо його зламано», – зауважив Кєрвінський.

Як відомо, у 2022 році Польща побудувала на кордоні з Білоруссю загородження заввишки 5,5 м і завдовжки 186 км, а також встановила сучасну систему електронного моніторингу.

Це було відповіддю на штучне створення від літа 2021 року Білоруссю та Росією так званого міграційного тиску на кордоні РБ з Польщею та балтійськими країнами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus