USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сейм Польщі вимагає від Німеччини репарації за Другу світову і планує те ж щодо РФ

15 Вересня 2022 23:00
Сейм Польщі схвалив резолюцію, у якій закликає Німеччину сплатити репарації за завдані країні збитки внаслідок агресії нацистської Німеччини – зазначивши, що планує аналогічний крок щодо Росії як правонаступниці СРСР.

Як пише «Європейська правда», про це повідомляє PAP.

«Польща ніколи не відмовлялася від претензій до Німеччини; Сейм Республіки Польської закликає уряд Німеччини визнати політичну, історичну та фінансову відповідальність за усі наслідки від розв’язання Другої світової війни», – йдеться у тексті.

Проєкти резолюцій внесли правляча партія «Право і справедливість», «Громадянська платформа» та «Польська селянська партія». На засіданні комітету взяли за основу проєкт партії влади, який доповнили поправками. Однією з них слово «репарації» замінили на «компенсації».

У тексті згадують усі злочини нацистської Німеччини проти Польщі та наголошують, що країна так і не отримала належної компенсації, і ніколи не відмовлялася від неї.

«Заяви про те, що вимоги до Німеччини були зняті у правовий спосіб чи обмежені у часі, не мають підстав ані моральних, ані юридичних», – йдеться у резолюції.

Крім того, зауважують, що Польща досі не отримала належних компенсацій за збитки внаслідок вторгнення СРСР. «Ці втрати вимагають ідентифікації і презентації відповідних оцінок, що буде основою для відповідних дій щодо Російської Федерації», – зазначають у тексті.

Нагадаємо, правляча партія «Право і справедливість» підняла питання у чергову річницю нападу гітлерівської Німеччини на Польщу.

Більше половини поляків вважають, що Німеччина все ще винна Польщі репарації за Другу світову війну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ага Показати IP 16 Вересня 2022 09:50
Коли Україна виставить Польщі претензії за 400 років панування?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus