USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Німеччина продовжила термін перебування своїх Patriot у Польщі

10 Серпня 2023 23:05
Німеччина залишить три дивізіони системи Patroit у південно-східній Польщі до кінця року після того, як обидві країни досягли угоди про продовження розгортання.

Про це повідомляє німецька агенція DPA, передає Радіо Свобода.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак підтвердив угоду з Німеччиною в інтерв’ю Польському громадському радіо. До кінця року Польща буде готова інтегрувати власні системи Patriot до своєї протиповітряної оборони, сказав Блащак.

Три німецькі дивізіони Patriot були розгорнуті в Замості на південному сході Польщі неподалік від кордону з Україною з січня 2023 року, щоб захистити повітряний простір країни.

Читати ще: Польща готує наймасштабніший за 35 років військовий парад

Німеччина та Польща є союзниками по НАТО та близькими торговими партнерами. Але відносини між двома урядами були складними, а часом і напруженими, що перешкоджало пропозиціям Німеччини щодо посилення польської протиповітряної оборони.

Нагадаємо, Німеччина запропонувала відправити комплекси Patriot до Польщі після того, як українська зенітна ракета відхилилася від курсу, внаслідок чого загинули двоє поляків у сільській місцевості. Спершу вважалося, що екіпажі німецьких Patriot мали бути в Замості щонайбільше шість місяців. На зустрічі з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом на початку липня Блащак попросив продовжити їхнє перебування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus