USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Польща офіційно звернеться до Німеччини з вимогою про виплату воєнних репарацій

1 Вересня 2022 23:32
Варшава офіційно звернеться до Берліна з вимогою про виплату воєнних репарацій за завдану Польщі шкоду під час Другої світової війни.

Про це заявив у четвер лідер правлячої партії «Право і Справедливість» (PiS) Ярослав Качинський перед презентацією у Варшаві рапорту про втрати, яких зазнала Польща внаслідок агресії та німецької окупації під час Другої світової війни, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні на Королівському замку у Варшаві буде остаточно ухвалено та оголошено рішення про те, що Польща звернеться (до Німеччини – ред.) про виплату воєнних репарацій, про відшкодування за все, що німці зробили в Польщі протягом 1939 – 1945 років», – заявив Качинський.

Він визнав, що очікує негативної реакції німецької влади на це рішення. Втім, підкреслив він, за такі справи часом треба боротися багато років.

«Ми не обіцяємо швидкого успіху. Ми лише кажемо, що це – польський обов’язок, це – усунення певного недоліку, певної прогалини у нашій діяльності як суверенної держави. І ми, нарешті, повідомляємо про те, про що треба було повідомити вже давно», – підкреслив Качинський.

У презентації рапорту, крім Качинського, беруть участь прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, маршалок Сейму РП Ельжбєта Вітек, політики, експерти, активісти та представники ЗМІ. У Польщі над цим рапортом упродовж п’яти років працювала група експертів на чолі з депутатом PiS Аркадіушем Мулярчиком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus