USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відмовляться від залишкового принципу у фінансуванні культури

12 Грудня 2017 17:53
Залишковий принцип фінансування, відсутність належної підтримки для розвитку сфери культури в Луцьку призвели до сповільнення розвитку галузі. Тому на наступні три роки в міській казні хочуть закласти десятки мільйонів гривень, аби змінити ситуацію на краще.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму 12 грудня.

Директор департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів представила присутнім програму розвитку культури в обласному центрі.

«Є чимало проблем у розвитку інфраструктури, ресурсні негаразди у галузі, що стосуються і людського потенціалу, і належного матеріально-технічного забезпечення. Також недостатня промоція міста, недостатні стимули для розвитку галузі. Усе це сповільнює розвиток культури у Луцьку. Міністерство культури ставить Луцьк у приклад іншим містам щодо ефективної реформи управлінської діяльності, однак нам потрібне гідне фінансування на реалізацію заходів, щоб це було не за принципом залишку, а кошти були виділені відповідно до потреб», - розповіла посадовець.

Зі слів Тетяни Гнатів, загальний обсяг фінансування програми на три роки становить 108,1 мільйона гривень.

«Завдяки цій програмі ми зможемо реалізувати низку ініціатив, що дозволить активізувати соціально-культурну діяльність в місті. Також ми зможемо забезпечити участь мешканців у розвитку культурної галузі міста. Завдяки передбаченим коштам ми плануємо осучаснити бібліотеки, перетворивши їх на потужні освітні центри. Закладаємо кошти й на підтримку культурної спадщини», - розповіла Тетяна Гнатів.

Та додала, що окрім фінансування з міської казни, в департаменті активно працюють над залученням інвестицій, зокрема готують проекти для участі у грантових конкурсах.

Запропоновану програму розвитку культури Луцька на 3 роки присутні підтримали одностайно й рекомендуватимуть її ухвалити під час чергового сесійного засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus