USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заклади культури Луцька підтримають фінансово

20 Лютого 2018 10:46
Значний фінансовий ресурс перебачили з Луцької міської казни, аби покращити матеріально-технічну базу закладів культури міста. Грандіозні ремонти планують вже цього року.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 20 лютого.

Директор департаменту культури Тетяна Гнатів інформувала, що згідно з програмою розвитку галузі, з казни міста мають передбачити 108 мільйонів гривень на три роки.

«Будемо проводити ремонти, покращувати матеріально-технічну базу, купувати музичне обладнання, костюми, розвиватимемо бібліотеки. Цього року плануємо розпочати роботи щодо добудови концертного залу музичної школи №3 в районі ЛПЗ, який буде відкритий для всіх мешканців району. Вже 2,5 млн гривень виділено на цей об’єкт, і ще потрібно буде 5 млн. Наступного року плануємо ремонтні роботи завершити. Там густонаселений район, є багато дітей, які охочі займатися мистецтвом. Передбачаємо капремонт центральної бібліотеки на проспекті Президента Грушевського, 1, реконструкцію бібліотеки №2 на вулиці Кравчука», - розповіла Тетяна Гнатів.

Та додала, що ще одним великим проектом буде будівництво концертної зали в музичній школі №1 імені Фридерика Шопена.

«Її колись збудували, але проект був невдалий, тому потрібно реорганізувати. Зала буде в центрі міста, й там можна буде проводити заходи для всіх мешканців міста», - наголосила Тетяна Гнатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus