USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Шахтарям уже байдуже, кого призначать гендиректором «Волиньвугілля»?

24 Червня 2015 08:16
Делегація нововолинських гірників шахтарських профспілок «Бужанська» та №10 «Нововолинська» разом з головою Волинської ОДА Володимиром Гунчиком обговорили кандидатуру нового генерального директора ДП «Волиньвугілля». Серед ймовірних кандидатів на цю посаду відомо ім’я лише одного претендента – Федора Богдана. Про це повідомляє Під прицілом.

Волинські шахтарі незадоволені виконувачем обов’язків генерального директора ДП «Волиньвугілля» Федором Богданом. Гірники звинувачують його у розкраданні державних коштів. Саме Федір Богдан був фігурантом кримінальної справи про незаконну виплату премій окремим працівникам ДП «Волиньвугілля». У матеріалах справи йдеться про «лівих» 120 тисяч гривень.

Гірники готові навіть збирати підписи, аби його зняли з посади. Натомість голова облдержадміністрації Володимир Гунчик на ці заяви реагує критично, мовляв, кадрове рішення він готовий приймати лише після закінчення іспитового терміну.

Учора, 23 червня, о 10:00 нововолинські шахтарі планували перекрити дорогу на трасі "Ковель-Львів" у селі Литовеж, перед мостом через річку Західний Буг. Шахтарі вимають погашення заборгованості по зарплатах. Другою причиною, через що планувалося перекриття дороги, шахтарі назвали необхідність відставки технічного директор ДП "Волиньвугілля" Федора Богдана.

Як повідомив голова Незалежної профспілки гірників ДП «Передпускова дирекція шахти №10 «Нововолинська» Василь Прадід, гірникам вже байдуже, кого призначать гендиректором підприємства. Головне, щоб була робота та вчасно платили заробітну плату.

«Ми вже стомилися вимагати та протестувати. Нехай вже буде той, кого там призначать. Нам головне, щоб була робота, щоб працювала шахта й вчасно платили заробітну плату» - розповів представник гірників.

Зі слів Василя Прадіда, губернатор Волині пообіцяв посприяти, щоб Київ швидше перерахував заборгованість по зарплаті. Саме через це, гірники погодились на кандидатуру Федора Богдана та відмовились від протестів. До того ж, як висловився голова профспілки, в разі призначення Богдана гендиректором «Волиньвугілля» гірники пильнуватимуть його протягом всього випробувального терміну – 3 місяців. Відтак, саме цю кандидатуру Гунчик лобіюватиме у Міністерстві енергетики й вугільної промисловості.

Як зазначив Василь Прадід, сьогодні гірники прийшли з наболілим питанням до Федора Богдана. Шахтарі намагалися з’ясувати, що чекає на їхніх колег з шахти №1 «Нововолинська», яку як відомо, активно готують до ліквідації. Відтак, понад 800 працівників шахти на межі безробіття.

Посадовець гарантував, що виплатить гірникам всі заборговані кошти, проте з подальшим працевлаштуванням наразі нічого не обіцяє.

Нагадаємо, генерального директора ДП "Волиньвугілля" Михайла Гарбузюка звільнили з посади 27 травня. Нині виконувачем обов’язків керівника підприємства працює Федір Богдан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ш Показати IP 24 Червня 2015 09:45
А Гунчику теж байдуже приначати осіб з кримінальними справами та заарештованим майном!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus