USD 39.56 39.90
  • USD 39.56 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ще одна країна заборонила імпорт свинини з України

12 Жовтня 2016 13:35
Через Африканську чуму свиней Румунія запровадила заборону на імпорт м'яса цих тварин з Одеської області.

Про це заявив міністр сільського господарства Румунії Ахім Ірімеску, - повідомляє "Українська Служба Інформації".

«Повна заборона імпорту будь-якої м'ясної продукції обумовлена легкою переносимістю і стійкістю вірусу, сліди якого можна виявити навіть в ковбасі. Заборону ввели після спалаху захворювання на півдні Одеської області», – зазначив він.

З його слів, заборона на імпорт, в тому числі через малий трафік – це обов'язковий захід, щоправда він не захищає повністю від небезпеки.

«Вірус може проникати двома шляхами: перевезений громадянам в продуктах, які містять м'ясо заражених свиней, і через кабанів. На жаль, шлях поширення через кабанів становить близько 70% ризику», – підкреслив румунський міністр.

Також Ірімеску додав, якщо хвороба досягне території Румунії, країна втратить мільйони євро.

Слід зазначити, перед тим заборону на ввезення свиней наклала Білорусь, а згодом і Вірменія.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 26 серпня стало відомо, що в двох районах Волині виявили спалах африканської чуми свиней. В цих районах заборонили реалізувати свинину на ринках та магазинах, а також встановили ветеринарно-поліцейські пости зі шлагбаумами, попереджувальними знаками: на Любешівщині встановили 7 таких постів, на Ратнівщині - 2.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Свиня Показати IP 12 Жовтня 2016 22:22
Ото і добре !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus