USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Білорусь обмежила ввезення свинини з Волині через АЧС

1 Вересня 2016 22:02
Білорусь з 1 вересня вводить тимчасові обмеження на ввезення свинини з Волинської та Вінницької областей України через африканську чуму свиней (АЧС).

Про це повідомили в департаменті ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду, передає агентство "БЕЛТА".

Згідно з останніми даними Міжнародного епізоотичного бюро, на території Волинської та Вінницької областей України зареєстрували нові випадки захворювання тварин на африканську чуму свиней. У зв'язку з цим департамент ветеринарного і продовольчого нагляду вводить тимчасові обмеження на ввезення із зазначених територій живих свиней, свинини і продуктів її переробки.

Зазначені обмеження також поширюються на готові корми (для кішок і собак), що не пройшли термічної обробки, виготовлені із сировини, що походить із Волинської та Вінницької областей України.

Також скасовуються всі раніше видані дозволи на ввезення цих товарів до Білорусі із зазначених областей України. Одночасно буде вжито додаткових заходів контролю щодо забезпечення біологічного захисту великих свинарських комплексів, свинарських ферм та господарств усіх форм власності.

До слова, у районах ризику борються з африканською чумою свиней. На Ратнівщині вже утилізували одинадцять тварин. Упродовж останніх днів хворих тварин у районі не виявили.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 26 серпня стало відомо, що в двох районах Волині виявили спалах африканської чуми свиней. В цих районах заборонили реалізувати свинину на ринках та магазинах, а також встановили ветеринарно-поліцейські пости зі шлагбаумами, попереджувальними знаками: на Любешівщині встановили 7 таких постів, на Ратнівщині - 2.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus