USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ще одне улюблене місце: луцький «City Park» оновили

1 Липня 2017 16:52
Лучанам презентували оновлену територію рекреаційної зони «City Park». Тепер тут є майданчик для гри у баскетбол, волейбол, футбол, великий теніс, пінг-понг та об’єкт вуличного мистецтва. А всі, хто прийшли на відкриття, мали можливість записати дітей на безплатні спортивні секції.

Відкриття оновленої рекреаційної зони відбулося 1-го липня.

Нагадаємо, першу частину «City Park» презентували ще в 2014-му році. Соціальний проект реалізовують за кошти мецената та депутата Луцької міської ради Андрія Покровського.

На сьогодні ж це місце стало одним із улюблених для багатьох лучан. Місцева мешканка Олена розповідає, що за останні роки цей закуток міста змінився до непізнаваності.

«Часто українці говорять про Європу, а сьогодні, саме тут ми маємо цивілізовану Європу. Із занедбаної території повстав цілий парк, де можна відпочити та цікаво провести час. Більше того, тут стало так багато місця для дітей, які займаються спортом. Направду, це місце одне з найгарніших в Луцьку», - ділиться враженнями Олена.


«Радий бачити усіх присутніх. Сьогодні особливий день в історії соціального проекту «City Park». Усе задумане, на чому я неодноразово акцентував увагу, таки здійснилося, завдяки спільним зусиллям. Для мене особлива честь зробити корисне на благо нашої громади, особливо коли це стосується майбутнього міста. Луцьк завжди себе позиціонував як європейське місто із шануванням древніх традицій і прищепленням нових тенденцій. Саме це мотивує розвивати благоустрій обласного центру Волині. Зауважу, що наша громада є основною рушійною силою і мене надзвичайно тішить, що ви активно долучаєтеся до розвитку нашого міста, пропонуючи власні ініціативи. Дякую Вам, адже Луцьк - наш спільний дім!», - наголошує Андрій Покровський.
Тішаться оновленій зоні для відпочинку і дітлахи. У 10 річного Станіслава очі «горять» від радості.

«Тут кругом були кущі й мама не дозволяла ввечері самому гуляти, бо переживала за мене. А тепер я тут гуляю з друзями щодня, гарно, завжди чисто. Колись ще ми ходили в центральний парк, а тепер друзі з центру до мене приїжджають, бо тут круто! Дуже люблю на скейтборді кататися, а тепер ще й футбол зможемо побігати та теніс настільний пограти, а ще нас сьогодні пригощали, усім охочим ситро наливали, я дуже радий, дякую», - говорить Станіслав.
На оновленій території, замість заростів біля річки Сапалаївка, облагородили зону для відпочинку з креативними лавками-трансформерами, вигляд яких можна змінювати самостійно. На універсальному спортмайданчику встановили якісне покриття та спортінвентар.

Поряд - зона для пінг-понгу й унікальна галерея стріт-арту «4/8 Gallery».

Представник галереї Андрій Присяжнюк зауважив, що експозиції змінюватимуть щомісяця й запрошуватимуть художників з усієї України.
Окрім того, що усе це для лучан безоплатно, Андрій Покровський фінансує спортивні секції з футболу, баскетболу та волейболу в рамках соціального проекту «Ми свідомі». А тренуватимуть дітей професіонали з олімпійських видів спорту.

На урочистостях був присутній і виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук, який подякував меценату за розбудову міста, зауваживши, що завдяки співпраці з соціально-відповідальним бізнесом вдається робити місто все комфортнішим для проживання лучан та привабливішим для туристів.

Насамкінець для відвідувачів підготували показові виступи скейтбордисти та любителі бойових мистецтв. Також з нагоди відкриття універсального вуличного спортмайданчику відбулися товариський матч між командами-переможцями 2016-го року чемпіонату Луцька з дворового футболу «Верес»-«Горіхи», товариський матч із баскетболу: збірна студентів – збірна ветеранів та турніри з шахів, шашок.

Усе майно передадуть на баланс міста, втім, утримувати універсальний спортмайданчик Андрій Покровський береться самостійно, мовляв, міський бюджет поки немає такої можливості.

Відвідати оновлений «City Park» запрошують усіх охочих, більше того, зателефонувавши на номер гарячої лінії громадської приймальні депутата Луцької міської ради Андрія Покровського ( +38 099 215 50 75), можна записати дітей у спортивні безкоштовні секції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вітя Показати IP 1 Липня 2017 17:06
Круто!!! Дякую Покровському. Оце він і Палиця - єдині двоє людей, які щось роблять для Луцька, люблять його. Звісно, знайдуться ті, кому й тут щось не сподобається і захочуть нагадати в коментарях, але люди... Зробіть краще щось самі!!!! Це реально заслуговує поваги!! Особливо пощастило місцевим мешканцям)) хоча і я сюди з дочкою частіше приїжджатиму.
Добродій Показати IP 1 Липня 2017 17:18
Я вже думав школьнікі пивчанський наминають)
Іра Показати IP 3 Липня 2017 13:34
Дійсно класно, Покровський молодець.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus