USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Щебінь для посипання асфальту псує автівки, – луцькі водії

1 Квітня 2016 11:23
Лучани скаржаться, що щебінь, яким комунальні служби посипають дороги в місті взимку, псує лакофарбове покриття автомобілів.

Про це стало відомо під час другого засідання 5 сесії Луцької міської ради, 31 березня.

Так, депутат Юрій Безпятко в своєму запиті поцікавився, хто був ініціатором використання щебеню для посипання тротуарів та доріг взимку.

«Протягом 2014-2016 взимку для посипання тротуарів і доріг використовується суміш щебеню однієї фракції. Під час зустрічей з мешканцями міста автомобілісти неодноразово скаржилися, що щебінь, який залишається на дорозі, коли розтане сніг, спричиняє великий дискомфорт у керуванні автомобілем: збільшується гальмівний шлях та псується лакофарбове покриття. Дехто каже, що такий щебінь застосовується тільки в гірській місцевості», - зазначає депутат.

Він попросив надати інформацію, хто і з яких причин був ініціатором такого рішення, хто є постачальником, чи використовується прибраний з доріг щебінь повторно. Депутати запит підтримали.

А Луцький міський голова Микола Романюк повідомив, що це рішення зініціював він, вивчаючи досвід інших міст. Бо, мовляв, глина з піском, які раніше використовувалися, коштували дорожче і не запобігали аварійності.

«А зараз аварійність менша. Звичайно, потім на прибирання часу більше йде. Ми думали, що щебінь буде забивати каналізацію, але він каналізацію не забиває, осідає. Тепер вже жінки не скаржаться, що ця суміш взуття роз’їдає», - повідомив він.

До слова, цього місяця всю країну облетіло відео, на якому луцькі комунальники засипали щебінь в калюжу. Присоромлені комунальники одразу ж почали виправдовуватися: мовляв, засипали в калюжу не асфальт, а дрібний щебінь для посипання тротуарів, який залишився після зими.

Водночас, додав міський голова, цієї зими планують для посипання вулиць використовувати соляну суміш. Але, каже, це коштуватиме в 4 рази дорожче. Щоправда, такі зміни запланували не для всіх вулиць, а для центральних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучани Показати IP 1 Квітня 2016 11:31
Щебінь псує, пісок, псує, сіль псує..... Совковій ваті невгодиш. Взагалі пора перестати чистити,нехай люмпен на лижах їздить.
Кум до лучани Показати IP 1 Квітня 2016 11:55
На оленях і собачих упряжах!
ЮРА Показати IP 1 Квітня 2016 13:04
вивчи наскільки більшу шкоду авто завдає сіль ніж жебіть(особливо зимою,коли він втоптаний в сніг) і сіль.яка роїдає і сприсиняє корозію кузова авто...Що краще ...цілі авто і економія бюджету ( в 4 рази) чи ледь помітна царапина на ЛФП !!??))
бе Показати IP 1 Квітня 2016 16:59
треба іздити тролейбусом! економія на бензині і авто не псується)))
Ось вам!!! Показати IP 23 Лютого 2017 22:12
За кордоном машина розкіш- купите нову,ножками ходіть і не будете схожі на свиню жирну !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus