USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Луцьк: що дозволяє народові бути народом

5 Листопада 2014 18:35
«Мова дозволяє народові бути народом», - говорить волинянин Юрій Українець. Напередодні Дня української писемності та мови у Луцьку відбулися урочистості, де оспівували могутність українського слова.

Святковий захід організували у Волинській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки сьогодні, 5-го листопада.

«Напередодні Дня української писемності та мови ми організували святковий захід, який назвали «Ти, рідна мово, – скарб від Бога». Сьогодні до нас прийшли студенти, школярі, для яких виступлять громадські активісти та декламуватимуть вірші про вагу нашої мови», - розповідає завідувач відділу міського абонементу Іванна Волох.

На захід прийшов і студент СНУ імені Лесі Українки Юрій Українець, як він розповів репортеру Інформаційного агентства Волинські Новини, мову українську необхідно берегти "дорожче власної зіниці ока".

«Мова дозволяє народові бути народом, тому такі заходи варто відвідувати молоді, щоб не забувати про своє коріння й про значення тих нематеріальних багатств, які ми маємо. Адже саме українська мова визначає, що ми – український народ. Звісно, в Україні живуть різні національності, але вони повинні поважати мову народу, серед якого живуть. Як казав відомий український поет Дмитро Павличко: «Спитай себе, дитино, хто ти є, і в серці обізветься рідна мова; і в голосі яснім ім’я твоє просяє, наче зірка світанкова. З родинного гнізда, немов пташа, ти полетиш, де світу далечизна, та в рідній мові буде вся душа і вся твоя дорога, вся Вітчизна», - говорить Юра Українець.
Зауважимо, що День української писемності та мови - свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Згідно з православним календарем це - день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця, який був послідовником творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Дончанин Показати IP 5 Листопада 2014 20:06
«Мова дозволяє народові бути народом» - любопытно, как бы на это утверждение отрегировали бы, например, канадцы либо швейцарцы?
БАНДЕРА до Дончанин Показати IP 6 Листопада 2014 00:47
..... ти із такою позицією і таким скептицизмом усе прос**в...... і залишився біля розбитого корита... Бо українцем ти бути не схотів, а росіянином так і не зміг стати.... в результаті ти, БЛ(цензура) ДНРівець..... і, до речі, не співай тут про бажання розмовляти російською.... Бо твій дАнбаській акцент доволі спантеличує москвичів та пітерців..... та й, на х*р, ТИ Дончанин, вже нікому не треба.... не Україні, а ні Росії.... а бути самостійним у тебе не вистачить клепки.... СЛАВА НАЦІЇ!!!! Говори українською...
віра до БАНДЕРА Показати IP 6 Листопада 2014 06:33
Молодець, 100% попадання!!!
Хлоп Показати IP 5 Листопада 2014 21:39
А як африканськi племена та племена Амазонки шанують свою мову! То нам ще вчитися потрiбно! Але вже без Криму та Донбасу((
Анонім Показати IP 6 Листопада 2014 06:33
Тобі ще вчитися і вчитися........
знаю Показати IP 6 Листопада 2014 09:38
рАИССЯ ВПЕРДЕ КРІМНАШ :D
Имя до знаю Показати IP 6 Листопада 2014 12:21
Говори правильно: Россия вперед - Крым наш!...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus