USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Що потрібно для того, аби вберегти Волинь від агресора

5 Жовтня 2014 13:30
Для того, щоб бути готовим до наближення ворога до Волині і як слід «зустріти» агресора, варто організовувати мобілізаційні пункти та проводити спеціальні вишколи з військової справи та самозахисту.

Про це стало відомо під час прес-конференції представників волинського відділення Добровольчого українського корпусу при силовому блоці Правого сектора 3 жовтня.
Зі слів волинських бійців ДУК, більшість громадян, не дивлячись на те, що в Україні більше як півроку точиться війна, досі не можуть скинути рожевих окулярів. Проте чоловіки зауважують, що у випадку повномасштабного вторгнення Росії, Україна не зможе вистояти проти агресора, оскільки сили не будуть рівні.

Попри це, для того, щоб зупинити ворога на Сході і відтіснити з України допоки не пізно, слід налагодити роботу мобілізаційних пунктів.

«Ми не сіємо паніку, але чоловіки, які є захисниками держави, повинні вміти тримати зброю і стріляти з неї та проходити спеціальні вишколи. Також потрібно використати досвід Швейцарської армії», - пояснює командир третього запасного батальйону ДУК Віталій Ковальчук.
Бійці ДУК стверджують, що за 100 кілометрів від Луцька – кордон з Білорусією, від якої можна очікувати все що завгодно. Проте, на їх думку, якщо там побачать, що волиняни готові прийняти бій і не збираються віддавати своєї землі, то керівництво країни-сусіда зробить висновки та не ризикне нападати.

«Там знають, що це – Україна. Це люди, які пам’ятають, що таке голодомор і знають, що це – їх Батьківщина. Люди, які не допустять окупації», - стверджує Ковальчук.

Боєць 4-го відділення резервної роти 5-го окремого батальйону Володимир Чопюк зауважує, що за півроку війни не налагодити чіткої схеми інформування мирного населення про те, що робити в умовах війни: як поводити себе під час бомбардування, як надати першу медичну допомогу тощо.
Попри це чоловіки зауважують, що вони не бачать доцільності в примусовій всезагальній мобілізаці, а лише хочуть проінформувати людей про те, що у випадку наближення ворога їм потрібно буде мати мінімальні навички ведення бою і захисту.

Також бійці ДУК зазначають, що ресурси армії РФ також є обмеженими, а бойових дух бійців є вкрай низький - піддавшись впливу пропаганди, вони побачили в Україні ворога і воюють проти уявних фашистів і бандерівців. Українські біцйі впевнені - перемога буде за нами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus