USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Що робитимуть з дитячим майданчиком на Конякіна

1 Грудня 2015 16:44
Облаштовувати АЗС чи вести забудову на місці дитячого майданчика не планують, але підприємця, який претендує на оренду ділянки, хочуть зобов’язати привести до ладу тимчасові споруди.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань земельних відносин та земельного кадастру 1 грудня.

Як повідомив голова комісії Євгеній Ткачук, сьогодні відбулося виїзне засідання комісії щодо проекту рішення про відмову підприємцю Сергію Климюку у поновленні договору оренди землі для обслуговування торгового павільйону, літнього кафе та дитячого автомістечка на вулиці Конякіна, 37а (поблизу торговельного центру «Слон»). З його слів, на місці був присутній підприємець та місцеві мешканці. Своєю чергою, оглянувши документи, депутати переконалися у незаконності розміщення тимчасових споруд на цій ділянці.

Відповідно до чинного законодавства, не можна надати земельну ділянку в оренду, якщо на ній немає зареєстрованих об’єктів майна. Для встановлення тимчасової споруди (літнього кафе) підприємцю надавали невелику ділянку. Він самовільно здійснив добудову, обніс споруди парканом, встановленим із фундаментом та встановив дві тимчасові споруди прямо на пішохідному переході.



Мотивація підприємця у наданні ділянки в оренду полягає у тому, що він облаштовував територію, збудувавши дитячий майданчик та зробивши зелені насадження. Під час виїзного засідання комісії місцеві мешканці переймалися тим, щоб цю земельну ділянку (площею понад 30 сотих) згодом не віддали під забудову чи розташування автозаправної станції або іншого об’єкта, що заважатиме мешканцям.

Члени комісії запропонували підприємцю протягом одного року привести у відповідний естетичний вигляд тимчасові споруди. Після цього йому пропонують погоди питання з управлінням містобудування та архітектури, а після цього винести питання на розгляд комісії щодо тимчасових споруд та виконкому. Депутати вважають, що в такому вигляді, як зараз, споруди існувати надалі не можуть. До того ж, вже є рішення виконкому про знесення певних споруд на цій земельній ділянці. Якщо ж ділянці надати статус скверу, від цього постраждає підприємець, адже не зможе отримати дозволу на обслуговування навіть літнього кафе.

Наразі проект рішення з розгляду зняли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
а Рабан Показати IP 1 Грудня 2015 16:58
чекаэ на деребан)!
Igor Показати IP 1 Грудня 2015 17:48
Cуу!!!ча!! хтось вже руку наклав, там хочуть будувати стоянку, чому ви про це не говорите ? Людина облаштувала сквер там постійно відпочивають люди, а влада придуму різну хр*нь!! Хай спочатку самі зроблять а не гарними словами розповідають що законно а що ні!! Вже задрали!! Вам ніхто там не дасть побудвати!!
Igor Показати IP 1 Грудня 2015 17:49
Хай ларьок спочатку заберуть в який постійно ходять за сто грам!!!
Олег Показати IP 1 Грудня 2015 17:53
В мене таке враження що ви зацікавленні у такій подачі інформації ? Ви хочете сказати що людина зробила зло бо облаштувала територію за свій кошт ? Бо до тих пір там нічого не було лише бруд, і ніхто з влади ніколи не цікавився тою територією, а тут бачте проснулись!! Чесно нема слів хочить гнати лише мат.. бо вже задрало це все...
дідо до Олег Показати IP 1 Грудня 2015 19:02
це називається крадіжка чужої землі. а не "облаштувала"
Igor до дідо Показати IP 2 Грудня 2015 09:20
Крадіжка ? забрав собі ? Обгородив парканом ? Щось побудував ? Помоєму всі користуються тою територією ! Таке враження що ви зацікавлена особа.
дідо Показати IP 1 Грудня 2015 17:58
Барига,прикриваючись дитячими майданчиками, торгує алкоголем та сигаретами.МАФи давно пора заборонити у місті.
Igor до дідо Показати IP 1 Грудня 2015 18:04
А що краще щоб мені там перед носом була стоянка ??? Можливо це мені вирішувати як мешканцю тому району!!!? А не заїжим депутаткам і ще х*р зна кому!! Пора зносити і що забрати земельку собі ? чи що пропонуєш ? Можливо ти щось зробиш чи хтось з наших милих депутатів які тільки перед виборами шуршать!! Не розказуй дурниць хтось наклав око на землю!! І вирішувати мешканцям прилеглої території і крапка!!
дідо до Igor Показати IP 1 Грудня 2015 19:48
Власником землі є всі лучани, а не тільки мешканці прилеглої території.Вирішувати міськраді.
радован до дідо Показати IP 2 Грудня 2015 09:10
вирішувати людям а не міськради
Igor до дідо Показати IP 2 Грудня 2015 09:22
З якого це дива всі ? Ви там живете ? я там 25 років живу, і вирішувати мені а не заїжим козачкам!! Не розказуйте бреда про депутатів, хай краще б в двір дорогу зробили, а то в дворі зробили а доїз 3 ями сил засипати не було, виходить це не їх проблема а мешканців, а як вирішувати кому земля так зразу міськраді!! Не буде !!!
сусід до дідо Показати IP 1 Грудня 2015 22:08
Шо ти гониш на цей заклад?!!!! Тут максимум пиво продають, а сигаретами і непахне!!!! А вот поряд стоїть справжній гендель-кіоск, що належав ПП Анц...(то й щобіля 21 школи гендель був), які давно вже тра знести!!!!!! А тут людина і для дітей подбала і благоустрій району!!!!!!!!
радован до дідо Показати IP 2 Грудня 2015 11:41
може він і барига, а ти хто злодій в законі? По фені ботаешь?
Олег Показати IP 1 Грудня 2015 19:19
Який нафіг дитячий майданчик. Де діти, а де бізнес? Переб"ються без гойдалок та каруселей. За то ларьок чи маркет більш важливіше і потрібніше людям.
Израиль Показати IP 1 Грудня 2015 20:19
Жека пять балов
Конякіна 37 Показати IP 1 Грудня 2015 23:16
Літом часто з дитиною там гуляєм, завжди є дітки там літом. Де зручно придбати квас чи морозиво, сигарет там не продають як вище сказано, пивко попивають з горілочкою, але це так у всіх закладах, на майданчику ніколи пяних не бачила, а в лєтніку нехай сидять як їм добре. І закривається літом в 23:00 . А ось що треба знести так це ларьок посусідству, де сидять алконафти.
Анонім Показати IP 2 Грудня 2015 01:15
дуже хороший майданчик, влітку, в спеку - незамінний, там поблизу нічого такого немає
Анонім Показати IP 3 Грудня 2015 00:15
А я хочу подякувати власнику, моя дитина виросла на ньому, гойдалки, грибочки, доріжки для велисопедів і катання на роликах. Продовжте ліцензію, бо людина господар. А генделик кіоск підтримую - ліквідувати. Мешканка Конякіна 37.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus