USD 39.80 40.15
  • USD 39.80 40.15
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Що таке хмарний хостинг та які у нього переваги*

27 Травня 2023 14:18
Віртуальний виділений сервер може розгортатися на базі фізичного сервера або в хмарі. Хмарний хостинг має низку переваг, пов’язаних із тим, як він влаштований. Кожну хмару складає певна кількість фізичних машин, які утворюють кластер. Дані зберігаються в ньому не на конкретному диску, а розподілено, тобто водночас в різних місцях. Так само розподілено споживаються ресурси кластера, об’єднані в хмару.

В чому плюси хмари

Перш за все, це відмовостійкий хостинг. Оскільки хмару утворює певна кількість машин, а дані зберігаються розподілено, то проблеми з одним чи навіть кількома фізичними серверами не призводить до проблем з самим хостингом. Справа в тому, що його навантаження беруть на себе інші, і поки лагодять ті, де щось вийшло з ладу, користувачі навіть не помічають цього. Таким чином, у хмарного хостингу буде дуже високий uptime, тобто час доступності в мережі від моменту увімкнення.

Хмара – це не тільки безперебійний хостинг, а й дуже надійно захищений від DDoS-атак, фішингу, спаму, вірусів.

Читати ще: Як вибрати віртуальний хостинг в Україні

Також він дає доволі багато свободи в тому, як саме оптимізуються ресурси. Зазвичай хостинг купують, обираючи пропускну здатність, об’єм диску і потужність процесора зогляду на те, скільки потрібно проекту, і з невеличким запасом на розвиток та піки навантаження. Брати набагато більше, ніж потрібно – ризиковано, бо це може означати постійну переплату, а взяти замало – теж ненадійно.

Отже, хмарний хостинг – це:

- відмовостійкість;

- надійність;

- гнучкість;

- оплата лише за спожиті ресурси.

Чим це відрізняється від інших типів хостингу

Основні відмінності хмарного хостингу від віртуального полягають в тому, що віртуальний шаред хостинг на одному фізичному сервері менш надійний: якщо щось стається з сервером, то проблеми виникнуть у всіх, хто на ньому хоститься. З іншого боку, віртуальний хостинг в хмарі буде таким відмовостійким, як сама хмара. В разі будь-яких негараздів з одним із серверів, що складають кластер, його навантаження візьмуть на себе інші.

Відмінності хмарного хостингу від VPS полягають в тому, де саме розміщено віртуальний сервер. VPS хоститься на одному фізичному комп’ютері, тому в разі неполадок його робота може постраждати. Крім того, ресурси VPS треба придбати заздалегідь, і пакет залишається фіксованим, поки його не поміняють на більш місткий чи менший.

Якщо є якісь сумніви в тому, чи потрібен хмарний хостинг саме вам, варто придивитися до хостерів, які дають пробний термін безкоштовно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus