USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Що жахає туристів у Луцьку?

29 Листопада 2015 14:48
Молодець Тичина, про нас написав колись: «Я стверджуюсь, я утверждаюсь, бо я живу».

У Луцьку мерські вибори треба проводити в кінці листопада – на початку грудня. Тоді краще видно справжнє обличчя твого міста. Постмодерністські калюжі, безпросвітний бруд, відсутність асфальту на тротуарах додають неповторного шарму і туристичної привабливості Луцьку. Адже місто за п’ять років змінилося! І має нові горизонти. Бо Він – справжній! Бо Він – людина!, - пишуть «Хроніки Любарта»

Перший сніг завжди тане. З ним пішли за водою й 9 мільйонів, витрачених на проспект Волі. Так турботливо, по-батьківському, тато нашого міста подбав про простих лучан-пішоходів. Стрибаєш поміж калюж, шукаєш очима камінчик між будівельного сміття на стежині життя, яка колись називалася тротуаром, і повторюєш, наче мантру: «Яка біда мене, яка чума косила»...

Із першим мокрим снігом і його відображенням на наших фізіях чомусь швидко змовкли радісні голоси підтримки Людяного, Сонцесяйного і Відповідального. Мовчить й «Фейсбук», не чуть і чесних журналістів. Напевне, антиолігархічна громадськість сушить після снігу мешти та дезинфікує хворе горло фуршетною переможною горівкою. А з міфічного фонтана на Театральному хтось хлебче солодку шоколадну суміш обіцянок.

Мав приємність возити Луцьком його гостей. Іноземних і поважних українських. Коли ходиш щодня містом, той не помічаєш того, що жахає. Коли ж їдеш із іноземцем у машині... Таким непривітним часто видається рідний Луцьк, що хочеться на червоне світло перти, аби гість не побачив бруду й безладу.

На Набережній порваний вітром білборд витріпує залишки твоїх нервів. Тут на Ковельській біля самісінького світлофора три мішки зі сміттям дотепно хтось підклав... Аж ось на хіднику просто кудись випарувалася бруківка і бордюрина...

А прекрасні халупки на Богдана Хмельницького! Із вікнами – вищербленими зубами, які привітно усміхаються перехожим. Безгоспідарні, кажуть... І ніхто не знає, хто їхній власник...А у вухах бамкає, наче піарний набат: «Довіримося господарнику!»

...Повертаємо на Кафедральну. Ні, не повертаємо, стоїмо у заторі. Субота – базарний день, вулиця забита автівками. Їм є де припаркуватися, добре, що Кафедральна поряд, так зручно тут поставити машину і піти поблукати затишним торговищем усією родиною.

Проїхати вдається не відразу, бо мусимо пропускати зустрічні машини. А ми ж туристів веземо, в Старе середньовічне місто.

Два з трьох входів на стіни кам’яного творіння посполитих князя Любарта виявляються зачиненими. Бо небезпечно, слизько і можна впасти. Дашок над замковою стіною із дзюрками, плаче дощем над сумною долею організованого туриста.

І, наче марево, облуду з очей, стираєш зі стіни замку уявний напис «Не продавай свій голос, не дай олігарху купити область!».

Туристи – народ дотепний. Самі запропонували базар – окрасу Старого міста – прибрати звідти. Зазирнули у бійниці замку, а там іржаві дахи «черепах» і контейнерів. Натягнули умовного лука і буцім стрілу випустили: «А може, бахнемо по них?!».

Обов’язково бахнемо! І не одного разу. Всю клоаку несмаку порвемо на шмаття. Але згодом.

Олесь ГАВРИЛОВ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Микола Показати IP 29 Листопада 2015 15:17
Які 9 мільйонів витрачених на проспект Волі пішли за водою? Що ви мелете?..З проспектом Волі все нормально, прекрасна дорога....а от у вас видно проблеми із зором.
До Микола до Микола Показати IP 29 Листопада 2015 22:23
Це оцей кусочок дороги, від Цуму до ВДУ 9млн грн? ви рахуєте це нормально)) Нічого нічого)) ще в травні вам романюк гарячу воду на пів року вимкне. А ви радійте за мера....голосуйте
Юрій до Микола Показати IP 4 Грудня 2015 10:48
100% згідний.
Так Показати IP 29 Листопада 2015 15:30
Це точно. Ото як треба не поважати себе і не любити місто, в якому живеш, щоб тільки любити Миколу Р.?
Небайдужий лучанин Показати IP 29 Листопада 2015 15:42
Гарно сказано поетично, але наших людей, щоб вони зрозуміли,потрібно тицьнути обличчям в ту калюжу, нагодувати сміттям. Схаменіться, ми ж хочемо в Європу.
Анонім до Небайдужий лучанин Показати IP 30 Листопада 2015 00:20
И весьма успешно движемся туда. Ведь за пару последних лет товарооборот Украины с ЕС вырос с каких то 27 млрд до целых 8 млрд евро. Слава Украине!
Хлоп Показати IP 29 Листопада 2015 18:43
Ви коли бахати будете-повiдомляйте заздалегiдь.
перехожий Показати IP 29 Листопада 2015 18:53
ой-йо-й ! і зовсім в тому Луцьку все погано. і доброго нічогісенькі не зроблено останнім часом. пекло, та й годі. ото ж ,як треба не любити своє місто, щоб бачити одне лайно навкруги.
1 Показати IP 29 Листопада 2015 20:11
Може хватить вже л@йна , вибори пройшли
Підприємець Показати IP 29 Листопада 2015 22:23
Вимагаю розширення центрального ринку до Київського майдану ! Дайте людям робочі місця та можливість годувати свої сім'ї !
Анонім до Підприємець Показати IP 29 Листопада 2015 23:42
Робочих місць нормальних немає- зварювальники, водії і т.д. А я ,наприклад, жінка і теж торгую, бо нема куда тикнутись- віком і фейсом мабуть не підхожу. Куда мені іти крім ринка? Будуть зносити Старий- Варшавка вас підтримає. А на багатія-туриста начхать- він наше життя не розуміє.
Анонім до Підприємець Показати IP 29 Листопада 2015 23:49
возобнови КРЗ или..........дороги вЛуцке по сравнению с терноплем или с черновцами сказка.е85черновцы-тернополь дорога смерти ,да и сам тенороль вызывает гнетущее мнение,но руки у парней золотые,при поломке подвески за час намудрили на коленке ,что уже 1.5года езжу и никакихпитань,.
my_gift Показати IP 30 Листопада 2015 10:16
То Луцьк для кого все-таки-для туристів чи, може, ЛУЧАН на перше місце поставимо??
Братуха Показати IP 30 Листопада 2015 14:39
Автор,больше позитива,итак депрессивный месяц.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus