USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Що робитимуть із пільгами на проїзд на Волині?

17 Травня 2013 12:10
Депутати Волиньради захотіли скористатися допомогою ВР і перетворити пільги на перевезення у адресну грошову допомогу людям. Рішення, яке б влаштовувало усіх, щодо компенсації цих грошей, перевізникам з облбюджету знайти не вдалося.

Про це йшлося під час засідання постійної депутатської комісії Волинської облради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва і ЖКГ 17 травня.

Після тривалої дискусії щодо компенсації перевізникам пільг на перевезення з бюджету депутати Волиньради вирішили ініціювати написання звернення до ВР про монетаризацію цих пільг.

Директор департаменту соцзахисту населення Волинської ОДА Світлана Мишковець проінформувала депутатів щодо того, за яким принципом розподіляють видатки з обласного бюджету перевізникам як компенсацію витрат від пільгового проїзду на міських, приміських і міжміських маршрутах. За її словами, ці гроші розподілили відповідно прийнятого у 2010 році рішення обради, згідно з яким найбільшу компенсацію отримують підприємці, які здійснюють приміські перевезення.

Утім, такий стан справ не влаштував членів комісії. Мовляв, виходить так, що міжміські перевізники майже нічого не отримують, хоч інколи одноразово можуть везти по 15-16 пільговиків. А приміських перевезень як таких немає, адже ті маршрутки, які їдуть із села до райцентру, і далі продовжують свій маршрут до Ковеля або ж Луцька. Тож, членам комісії депутат Василь Пецентій запропонував розглянути пропозицію щодо поділу видатків з бюджету на компенсацію витрат від пільгового проїзду на рівні частини. Та її не підтримали.

Начальник управління інфраструктури та туризму Волинської ОДА Леонід Кирильчук зазначив, що питання пільгових перевезень намагаються вирішити на рівні Мінінфраструктури. Мовляв, там знаходиться документ, згідно з яким автоперевізник має право не перевозити пільговиків, якщо йому не компенсують затрати з бюджету.

Після обговорення члени комісії почали розглядати пропозицію депутата Віктора Прокопчука щодо звернення до Верховної Ради та інших облради щодо монетаризації пільг на проїзд і перетворення її у адресну грошову допомогу людям.

Щодо цього Світлана Мишковець зазначила, що задля реалізації цієї ідеї потрібно додаткових 88 мільйонів гривень з держбюджету. І це - лише за умови, якщо пільговикам давати по 100-102 гривні в рік. Тож, навряд чи держава зможе собі таке дозволити.

Утім, Віктор Прокопчук зауважив: «Давайте не будемо думати про загальноукраїнські проблеми, а зосередимося на нашій області».

Врешті, члени комісії все-таки вирішили запропонувати облраді проект рішення щодо звернення до Верховної Ради та інших облради про монетаризацію пільг на проїзд і перетворення її у адресну грошову допомогу людям. До слова, із таким же зверненням депутати Волиньради зверталися і до Кабміну, та нічого змінити не вдалося.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 17 Травня 2013 13:23
Ну дайте ви тим пільговикам 50-70грн. в місяць на 10поїздок,щоб кожен день не совалися по місту даремно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus