USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Чи мають перевізники Волині підстави підвищувати проїзд

24 Березня 2015 10:22
Антимонопольний комітет вважає, що наразі немає підстав для подорожчання проїзду у приміських та внутрішньообласних автобусах.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови облдержадміністрації 23 березня.

Нагадаємо, у зв’язку з подорожчанням пального перевізники почали вимагати підвищувати ціни на проїзд. Так, у Луцьку вартість проїзду в міських маршрутках зросла до 3 гривень. А вартість проїзду пасажирів та перевезення вантажів у приміських та міжміських маршрутках на Волині збільшиться на 20%.

Виконувач обов’язків начальника територіального відділення Антимонопольного комітету Сергій Луговий каже, що після зауважень АМКУ, продавці нафтопродуктів знизили ціни.

Власне, антимонопольники визначили основних постачальників пального та монополістів на локальних теренах. Згідно з даними, в області - всього 135 АЗС, 60% з них сконцентровані в Луцьку, Ковелі, Володимирі-Волинському, обабіч траси Ковель-Ягодин в межах Любомльського району. Обласне відділення АМКУ інформує, що в межах цих регіонів зменшився обсяг продажу бензину, натомість збільшили обсяги продажу дизпалива.

В січні була відкрита справа проти мережі «WOG», яка при наявності достатніх залишків пального підвищила ціну на нафтопродукти. АЗС цієї групи зловживали монопольним становищем, як лідери за обсягами реалізації. Власне, після втручання Антимонопольного комітету всі учасники ринку знизили ціни на 6-7 гривень на бензин, та на 4,5-6 гривень на дизпаливо.

Аналізуючи проект розпорядження про чергове подорожчання проїзду, пояснює Сергій Луговий, стало зрозуміло, що перевізники в нові тарифи закладали вартість бензину на 7 гривень більше, ніж є насьогодні. Відтак, підстав для підвищення тарифів на приміські й внутрішньо обласні перевезення, наголосив очільник обласного відділення Антимонопольногокомітету, - немає

Власне, Сергій Луговий згадав ситуацію в райцентрах області, яка виникла в сфері перевезень. Нагадаємо, 3 березня вартість проїзду у міських маршрутках Нововолинська підвищили з 2,25 гривні до 3 гривень. На встановлення нових тарифів наполягли перевізники. Головний аргумент — висока інфляція, вартість пального і запчастин. Антимонопольний комітет здійснює розслідування щодо тарифів на проїзд у нововолинських маршрутках. Порушена справа проти 21 перевізника. Після втручання АМКУ, ціна за проїзд у маршрутках знизилась, а проект розпорядження міськвиконкому відправили на доопрацювання.

Аналогічна ситуація виникла і у Володимирі-Волинському. Там також вдалося знизити ціну, однак, ненадовго – завершується регуляторна процедура погодження тарифу на проїзд в розмірі 2,5 гривні. Антимонопольний комітет, каже Сергій Луговий, погодив цей проект розпорядження.

Своєю чергою, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик анонсував тристоронню зустріч представників Антимонопольного комітету, облдержадміністрації та перевізників. Організувати її він доручив начальнику управління інфраструктури ОДА Іванові Мирці. Відтак, зі слів Володимира Гунчика, під час засідання згаданого «круглого столу» обговорять питання тарифів на проїзд, «проблемні» маршрути та інші питання, які турбують перевізників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Штефан, Луцьк Показати IP 24 Березня 2015 10:57
Я в шоці, друзі!
Шачани Показати IP 24 Березня 2015 11:24
Проїзд від Шацька до Луцька у маршрутці Світязь -Тернопіль коштує 100 гривень , це ж на скільки відсотків зросла ціна ? А сама маршрутка це скорше собача будка на колесах!!! Антимонопольний комітет де ?
Лучанин Показати IP 24 Березня 2015 14:25
А маршрут Луцьк - Береськ їздить як хоче і звідки хоче то їде в Луцьк то тільки в Рожище тому, що каже їй не вигідно, а з луцька людям як хоч так і добирайся додом. Ціну піднімає майже щотижня і беруть всі по різному, щось запитати власницю маршрута не можна тому, що кидається на людей та ще й обізве вульгарно. На цей автобус люди вже не надіються, що він буде. Вчителі на уроки добираються хто як може. Будь-Ласка прийміть якісь міри до цього маршрута.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus