USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Щоб було м’якіше»: на Рівненщині міст до кордону з Білоруссю залатали одягом

15 Вересня 2020 21:11
У Рівненській області міст на дорозі національного значення, який веде до Білорусі, має величезну вибоїну, яку залатали кофтинами штаньми та куртками. І це після ремонту, за який заплатили понад 13 мільйонів гривень. Місцеві сміються, водії винуватять ремонтника, а служба автодоріг шукає підрядника, який зник.

Кому належить «технологія» – водіям, місцевим чи дорожникам – йдеться в сюжеті ТСН.

Щоб було м’якіше, хтось залатав шлях через річку Горинь в напрямку Білорусі ганчірками. Водії кажуть, що новатора не знають, але ініціативу схвалюють.

«Підвіска краще ходить, вологу добре в себе поглинає, зимою не слизько, скоро будемо застеляти всюди так», – розповідає один з водіїв. Пані Ольга з села, що поруч, каже, що сама хотіла б знайти винахідника, бо має «будівельний матеріал». Два роки тому міст закрили на ремонт, а поруч облаштовували переправу, яку час від часу трощили вантажівки.

Згодом дорожники відкрили міст, а правоохоронці – кримінальне провадження. Бо за одним з актів, робіт виконали на одну суму, а по факту – грошей витратили удвічі менше. За словами прокурора відділу Рівненської обласної прокуратури Василя Данілея, фактична сума робіт становить понад 4 мільйони гривень, а в дійсності роботи було завищено на 1,9 мільйони гривень.

Нині міст потрощений, є наскрізні дірки. А для пішоходів ця переправа взагалі нагадує смугу перешкод з бур’янів та ям.

Інженер, що підписав акт прийому робіт, отримав два роки умовно. Однак правоохоронці продовжують слідство і розшукують підрядника в службі автодоріг. Кажуть, обирали через тендер і заплатили йому близько 13 мільйонів гривень. Завдані збитки хочуть вимагати через суд, бо міст тепер знову потрібно ремонтувати.

Речник Служби автодоріг Рівненщини Дмитро Леонтіюк запевняє, що міст впасти не може, але пошкодити автомобіль чи пробити колесо на ньому можливо.

Головний інженер організації, яка займалася ремонтуванням моста, Віталій виправдовується, що фінансування на роботи не виділилося. Проте латки з лахміття в службі автодоріг не оцінили і пообіцяли невдовзі полагодити міст більш традиційними методами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus