USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Щороку понад 500 волинян лікують термічні травми у медоб'єднанні Луцької громади

27 Жовтня 2023 08:47
У Луцьку відбулася колегія управління охорони здоров’я. Участь у її роботі взяли заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт, народна депутатка України Ірина Констанкевич, керівники лікувально-профілактичних, навчальних медичних і фармацевтичних закладів області.

Про це інформують у пресслужбі Волинської облради.

Одним з головних питань засідання став аналіз надання медичної допомоги хворим з термічною травмою. В області спеціалізованим центром, який працює з такими ураженнями різного ступеня важкості, вважається опікове відділення медичного об’єднання Луцької міської територіальної громади. Його завідувач Роман Трач розповів, що з приводу термічної травми щорічно проходять лікування понад 500 волинян. Він загострив увагу колег на тому, що результат одужання опікових хворих значною мірою залежить від надання допомоги постраждалим на різних етапах.

«Лікування глибоких термічних уражень розпочинається на догоспітальному етапі, безпосередньо на місці пригоди. Правильність та повнота надання першої медичної допомоги в перші години від моменту травми забезпечує подальший успіх лікування та збільшує шанси пацієнта на виживання», – наголосив він.
Читати ще: «Маємо чудові можливості для розвитку молодих кадрів»: у луцькому виші обговорили перспективи медичної освіти

Роман Трач також повідомив, що на Волині широко впроваджена система раннього транспортування тяжко попечених (у перші години після травми) в спеціалізоване опікове відділення.

«Потерпілий доправляється у супроводі анестезіолога-реаніматолога, вже під час транспортування проводиться моніторинг стану і трансфузійна терапія», – зауважив він. Учасники колегії обговорили шляхи удосконалення надання допомоги при опікових травмах, у тому числі й в умовах воєнного стану.
У ході засідання також було оцінено стан надання медичної допомоги населенню Камінь-Каширського району. «Ця колегія є однією із особливих і напевно найважчих, адже на порядку денному є питання функціонування семи закладів охорони здоров’я Камінь-Каширського району, які надають первинну та спеціалізовану медичну допомогу. Попередньо робоча група їздила та знайомились із їх роботою, були досить жваві дискусії стосовно поточного стану справ та оптимізації їх роботи», – повідомив начальник управління охорони здоров’я ОВА Юрій Легкодух.
Читати ще: Медоб'єднання Луцької громади – у ТОП-10 українських компаній в сфері охорони здоров’я

Керівники медичних закладів Камінь-Каширського району у своїх доповідях проаналізували основні проблемні питання та озвучили найбільш нагальні на сьогодні потреби. Так, йшлося про брак медичних кадрів, недостатність фінансового та матеріально-технічного забезпечення, потребу дооснащення медзакладів сучасним обладнанням, спецтранспортом, а також забезпечення лікарськими засобами. Медичні менеджери також акцентували увагу на необхідності удосконалення роботи з вакцинації (особливо сільського населення), особливостях функціонування закладів в умовах воєнного стану, впровадженні енергозберігаючих заходів та підготовці до опалювального сезону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus