USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Щотижневий ліміт на готівку: НБУ змінив карткові розрахунки за кордоном

21 Липня 2022 22:00
Національний банк України запровадив ряд заходів для збалансування валютного ринку та підтримки стійкості економіки в умовах війни.

Як повідомила пресслужба регулятора, зокрема, НБУ дозволить банкам із 21 липня продавати громадянам безготівкову валюту із подальшим розміщенням на депозит на строк від 3 календарних місяців без права дострокового розірвання у межах щомісячного ліміту 50 тис. грн (в еквіваленті). Зазначається, що це створить альтернативу вкладенню коштів у готівкову валюту, що зменшить попит на неї та тиск на обмінний курс у готівковому сегменті валютного ринку.

Читати ще: Курс на 40. Вже цього тижня НБУ може відмовитися від фіксованого курсу й опустить гривню

Також Нацбанк вживає окремих заходів для мінімізації витрачання міжнародних резервів на непріоритетні у воєнний час напрями.

Так, із 21 липня громадяни, як і раніше, матимуть змогу знімати з гривневих платіжних карток за кордоном 50 тис. грн (в еквіваленті) на місяць. Водночас ліміт на зняття готівкової валюти з гривневих платіжних карток за кордоном змінено зі щомісячного на щотижневий: 12,5 тис. грн (в еквіваленті) на 7 календарних днів.

Крім цього, регулятор зменшив щомісячний ліміт на P2P перекази громадян за кордон із гривневих платіжних карток українських банків зі 100 тис. грн до 30 тис. грн (в еквіваленті).

НБУ також установив щомісячний ліміт на розрахунки за кордоном із використанням гривневих платіжних карток у розмірі 100 тис. грн (в еквіваленті) з усіх рахунків клієнта в банку, відкритих у національній валюті. Регулятор наголошує, що це обмеження не відчує переважна більшість громадян, які перебувають за кордоном.

Читати ще: Які правила перевезення валюти через кордон діють в Україні: відповіді Нацбанку

«Національний банк продовжує стояти на варті курсової стабільності та вживає необхідних заходів для збалансування кон’юнктури валютного ринку. Усі запроваджені з початку війни обмеження є тимчасовими заходами. Водночас зараз вони дають змогу економіці вистояти у війні та сприятимуть швидшому її відновленню після нашої Перемоги», – зазначив голова НБУ Кирило Шевченко.

Як ми писали, Нацбанк 21 липня 2022 року підвищив офіційний курс гривні до долара на 25 %.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus