USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Шедеври на луцьких стінах: урок від майстрів. Фоторепортаж

9 Серпня 2019 18:54
9 серпня Луцьк став центром креативних людей. Саме тут відбулося відкриття міжнародного фестивалю каліграфії «Простір літер», який триватиме до 11 серпня. Захід відбуватиметься у 2 локаціях Старого міста – подвір’ї будинку Косачів та замку Любарта.

Фестиваль розпочався зі знайомства усіх гостей. І справді, затишна атмосфера двору будинку Косачів сприяла дружній атмосфері. Ідейний натхненник та голова оргкомітету фестивалю, шрифтовий дизайнер Кирило Ткачов розповів про основну ідею та ключові особливості заходу. Зокрема, нинішній фестиваль проводиться вже вп’яте. Цьогоріч у ньому планується участь близько 150 гостей. До речі, щороку географія (як і кількість учасників) заходу лише розширюється – «Простір літер» відвідують фахівці не лише з різних куточків України, але й Білорусі, Німеччини, Польщі, Греції, Литви інших країн. Відзначив дизайнер і тісну співпрацю з міжнародною шрифтовою конференцією «GRANSHAN».

Кирило Ткачов наголосив, що фестиваль цікавий не лише для спеціалістів галузі, але й для креативних людей взагалі. Адже його програма включає як теоретичні доповіді спеціалістів на різноманітні теми так і практичні уроки та майстер-класи.
Для підтвердження своїх слів, художник оголосив програму першого дня фестивалю – майстер-клас «Основи шрифтового дизайну в програмі «FONTLAB» (від знаного фахівця Edik Ghabuzyan) із застосування комп’ютерної техніки для тих, хто готовий вчитися «за партою», і майстер-клас на свіжому повітрі – «Каліграфічні експромти вулицями міста».
Таким чином, частина гостей фестивалю залишилася у дворику, а інша частина здійснила невеличку екскурсію Луцьком. Саме так можна назвати подорожі між трьома локаціями – будинком на вулиці Кафедральній 12, Молодіжним центром Волині та стіною Центральної бібліотеки для дітей.
На цих імпровізованих «полотнах» майстри каліграфії продемонстрували своє вміння артистично виводити кожну букву, використовуючи різні стилі та інструменти.
Після спостереженням за роботою художників та спілкуванням з ними, гості заходу отримали нагоду пообідати та відпочити. Після цього на них чекає лекційний блок — «Шрифт в Україні», на якому 5 спікерів обговорять актуальні теми галузі. Закінченням першого фестивального дня стане закрита вечірка в одному з луцьких клубів.

Загалом, за три фестивальні дні очікується проведення близько 12 майстер-класів та більше 20 лекцій. Не менш цікавими будуть 2 та 3 день фестивалю, які проходитимуть у замку Любарта. На гостей там чекають різноманітні виставки, ярмарок сувенірів, майстер-класи для дітей, фудкорт.

Фото Олександра Дурманенка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ПРЕСА Показати IP 9 Серпня 2019 20:00
А ткачов міг би й штани одягнути. Уявляєте картину: фестиваль, гості і ведучий ткачов без штанів. Неповагу до себе можна компенсувати хоч би елементарною повагою до учасників фестивалю, серед яких є жінки.
лучанка Показати IP 9 Серпня 2019 21:09
І хто їм дозволив загаджувати місто ? Як розпливеться фарба після дощу ,то на що це буде схоже? Та й без дощу виглядає дико ,зокрема, на відремонтованому фасаді бібліотеки на останньому фото. Якщо ти не Бенксі, то не чіпай стіни!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus