USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.85

Волинський боєць у суді відстояв честь і статус «несудимий»

19 Квітня 2016 15:28
Володимир-Волинський міський суд закрив кримінальне провадження щодо 23-річного інваліда війни 3 групи, який брав в полон російських десантників, сержанта Володимира Козака.

Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук опублікував правозахисник Василь Нагорний.

Нагадаємо, ще в червні минулого року військова прокуратура України зайнялася частиною тих волинських бійців, які перебували в полоні. Їм висували звинувачення у тому, що вони, нібито, самовільно полишили військову частину.

«Враховуючи психологічний стан бійця, зійшлись на компромісі. Володя так і не визнав вину в самовільному залишенні частини, а військова прокуратура Івано-Франківська сама подала клопотання про закриття справи за зміною обстановки. Прокурорам- мінус одна «соромітницька, резонансна справа», Володі - збережена честь, статус не судимого і повернення до спокійного життя, лікування та реабілітації!», - пише Нагорний.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, сержант 51 механізованої бригади Володимир Козак воював у складі 3-го батальйону і разом з бойовими побратимами безпосередньо брав у полон 10 десантників РФ ще 24 серпня 2014 року.

Обставини взяття в полон цілого підрозділу Збройних сил Російської Федерації дозволили радикально змінити зовнішньополітичну ситуацію. Весь світ отримав найкрасномовніші докази російського вторгнення в Україну. Це один з найважливіших моментів війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus