USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Школи й дитсадки Луцька «з’їли» більше половини міського бюджету

29 Жовтня 2009 09:37

За 9 місяців до загального фонду надійшло без субвенцій та дотацій 171,1 мільйона гривень при плані 194,1 мільйона гривень, тобто недоотримано 23,1 мільйона. Відповідно, відсоток виконання становить 88%. Про це 29 жовтня йшлося під час засідання луцького міськвиконкому, - інформує репортер «Волинських новин».
Невиконання плану зафіксовано майже по всіх джерелах надходжень, крім держмита та плати за землю. «Найбільше недовиконання – по податку з доходів фізичних осіб – 15,3 мільйона гривень», – зауважила директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова. Причину зменшення надходжень із луцьких підприємств вона вбачає у сумі податку із фізичних осіб, що свідчить про скорочення чисельності працівників або скорочення тривалості робочого часу.
Дотація вирівнювання надійшла не в повному обсязі – недоотримано 1 мільйон гривень. Якщо порівняти із минулим роком, то надходження до загального фонду зменшилися майже на 15 мільйонів гривень. Субвенцій одержано 79,4 мільйона гривень, що менше плану на 0,7 мільйона, а план становить 80,1 мільйона гривень. Щодо компенсації за пільгове перевезення громадян недофінансування становить 643,2 тисячі гривень, на сьогодні ця сума зросла до 1244,8 тисячі гривень.
Значно менше, ніж заплановано, отримано і податків із власників транспортних закладів – на 9,5 мільйона. Порівняно з минулим роком надходження зменшились на 0,4 мільйона гривень. «Зменшення фінансування до бюджету міста не дає змоги проводити фінансування видатків у повному обсязі.
Так, казна міста по видатках загального фонду виконана на 92,3%. Для своєчасної виплати зарплати, розрахунків за енергоносії бюджет міста отримує короткотермінові позички в Держказначействі. Так, із 215,5 мільйона гривень видатків за рахунок позички проведено 20 мільйонів гривень. З цих 215,5 мільйон гривень на захищені статті направлено більше 92,9% коштів. І тільки 7,1% – на інші випадки. З них на житлово-комунальну сферу – 2,7%, транспорт – 1,2%.
Найбільша сума – 113,9 мільйона гривень, що більше половини бюджету, була спрямована закладам освіти, 55 мільйонів гривень – закладам медицини. За рахунок податку з власників транспортних засобів департаменту ЖКГ було спрямовано 5,7 мільйона гривень. По бюджету розвитку освоєно майже 1940,2 тисяч гривень. Пані Єлова, як і луцький керманич Богдан Шиба, велику надію покладає на виручку від аукціонів майна і землі, адже тоді виконання бюджету розвитку, на їх думку, буде значно кращим.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus