USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Школярі рятують звірів від голодної смерті. ВІДЕО

29 Січня 2012 12:25
Волинські школярі рятують звірів від голоду. Взимку шукати природній корм для тварин важко – земля замерзає, а ліс вкривається снігом. Тож, щоб полегшити життя мешканцям дикої природи, діти повезли в ліс щедрі гостинці.

Про це повідомляє телеканал ICTV.

До лісу вихованці туристичного гуртка привезли десятки пакунків з овочами, крупами та навіть салом. Взимку природного корму для зубрів, оленів, косуль, диких вепрів бракує. Тому тварини охоче ласують щедрими гостинцями.

Школярка Анжеліка Доньчева розповіла: «Ми привезли капусту, моркву, картоплю. А ще привезли пшоно для пташок. Бо їм узимку теж нема що їсти. Ще привезли горішки для білочок».

«Я в цьому лісі бачила оленів. Вони в цьому лісі дуже красиві. І бояться людей. Якщо до них дуже близько підійти, то вони злякаються і побіжать», - зізналася школярка Анна Нечипоренко.
Дбають про тварин зазвичай лісівники. Щодня на годівельні майданчики вони привозять кукурудзу та сіно. За зиму мешканці волинських нетрів з’їдають до 100 тонн харчів. Гостинці, привезені дітьми, смачно урізноманітнили раціон.
Єгер Звірівського мисливського господарства Олександр Перхалюк зазначив: «Зараз вдарять морози, то трудно добувати корм. Так що в дійсності не вистачає природних кормів. Ми даєм сіно для всіх травоїдних, іде топінамбур, кропива, а свиням – зерновідходи, кукурудза».
Таку смачну та корисну акцію луцькі школярі проводять вдруге. Лісівники впевнені, це допомагає дітям рости чуйними, милосердними та доброзичливими. А ще – більше проводити часу на свіжому повітрі серед дикої природи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus