USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Швед навчав студентів боротися з корупцією

26 Лютого 2013 16:57
Під час інтерактивного спілкування «Жива бібліотека» консул Швеції в Україні Бо Валленберг розповів про негативні наслідки корупції.

Корупція – це зло, і з ним треба боротися починаючи з себе, - такої думки Президент Скандинавської місії, почесний консул Швеції в Україні Бо Валленберг.

Про це йшлося під час інтерактивного спілкування «Жива бібліотека» на тему «Боротьба з корупцією: досвід Швеції». Діалог відбувся на юридичному факультеті Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки 26 лютого.

Захід організований Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у партнерстві з Волинським обласним благодійним фондом «Дитяча місія. Україна» у рамках проекту «Некорумповане покоління». Головна мета цього проекту – навчити дітей та молодь бачити негативні наслідки корупції.

Згідно з дослідженням, проведеним громадською організацією «Партнерство за прозоре суспільство», 65% опитаних вважають, що «корупція дуже поширена в Україні», 27% – що вона «дещо поширена». Кожен третій (31%) громадянин протягом останнього року давав хабара.

На генеральній асамблеї Скандинавської дитячої місії у 2010 році відбулася дискусія учасників про основні причини бідності. Всі делегати Південних та Північних країн прийшли до висновку, що основною причиною бідності є корупція.

Студенти ж юридичного факультету СНУ, вважають, що з корупцією легше жити, адже, давши хабар, можна вирішити чимало життєво важливих питань, які або не вирішуються законним шляхом, або ж забирають багато часу.

Президент Скандинавської місії, почесний консул Швеції в Україні Бо Валленберг висловив своє бачення проблеми:

«Коли я слухаю вас, це мене розчаровує. Бо ви уже здалися, де ваш дух боротьби? Чому ви обрали професію правозахисника, якщо в не готові відстоювати правду? Корупція -це неправильно. Це крах суспільства. Якщо ви будете торкатися цього, то теж захворієте цією інфекцією. Корупція робить життя легшим лише на короткий проміжок часу. Бо корупція вбиває. Це найгірша хвороба світу. Україна – найбільша країна Європи з великими покладами корисних копалин, з величезною кількістю освічених людей, хорошим кліматом, гарними дівчатами та хлопцями, але при цьому бідна країна. Чому? Бо корупція виїдає мозок людей, і вони перестають боротися з цим явищем. Ви не можете змінити інших, але ви можете змінити себе».

Учасники заходу зійшлися на думці, що корупційний менталітет закладається з садочка, коли туди за допомогою хабара влаштовують дитину.

«Шляхом виховання та створення громадської думки серед дітей та молоді про наслідки корупції, ми можемо створити нове покоління, яке займає тверду позицію в боротьбі з корупцією, позицію, якої вони будуть дотримуватися впродовж всього свого життя», - вважає Бо Валленберг.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
небайдужа Показати IP 26 Лютого 2013 18:17
Ага! Хай їде в Швецію і там розказуе! Пусті балачки! У нас люди не ті і так як у них НІКОЛИ не буде.
Азаров Показати IP 26 Лютого 2013 19:14
Виживайте корупцію із міськради і облради.
зе бест Показати IP 27 Лютого 2013 10:33
Цитата: "Студенти ж юридичного факультету СНУ, вважають, що з корупцією легше жити, адже, давши хабар, можна вирішити чимало життєво важливих питань, які або не вирішуються законним шляхом, або ж забирають багато часу". Отже питання-хто з тих, що покликані боротися, будуть, дійсно боротися?
юрист Показати IP 27 Лютого 2013 13:35
якщо один із студентів висказав свою думку і його неправильно зрозуміли кореспонденти, то це не означає, що всі так вважають!!!
Студент Показати IP 27 Лютого 2013 21:00
"Студенти ж юридичного факультету СНУ, вважають, що з корупцією легше жити, адже, давши хабар, можна вирішити чимало життєво важливих питань, які або не вирішуються законним шляхом, або ж забирають багато часу." це висловлювання одного лише студента, а не всього факультету, а тому прохання - змініть формулювання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus