USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шишов міг загинути через внутрішній конфлікт «Білоруського дому в Україні», пов'язаний з ультраправими, – ЗМІ

5 Серпня 2021 09:28
Організація «Білоруський дім в Україні», яку очолював померлий за загадкових обставин Віталій Шишов, пов’язана з «Азовом». А точніше, із земляком Шишова, теж вихідцем з Білорусі, Сергієм Коротких, відомим на прізвисько Боцман.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Про те, що таке «Білоруський дім в Україні», розповіла кореспондент Білоруської служби «Радіо Свобода» в Києві Олена Литвинова.

За її словами, організація дуже відрізняється від подібних, створених або біженцями-опозиціонерами (тобто людьми, які представляють політичні структури), або білорусами, що втекли з країни вже після президентських виборів.

«Ця ж організація, по суті, перехопила громадянську суспільну ініціативу, яку разом розвивали як так звана стара опозиція, яка була в Україні, так і нова опозиція з тих білорусів, які приїхали в Україну вже після президентських виборів. Назва цієї організації, по суті, вкрадена досить одіозними представниками ультраправих сил в Україні, до яких мають стосунок колишні громадяни Білорусі», – сказала Литвинова.

Хто ще входив до складу БДУ, вона точно не знає, тому що за документами бачила тільки засновників цієї організації.

«Найбільш одіозним можна назвати Сергія Коротких, відомого в минулому члена «Російської національної єдності» (в 1999 – 2001 роках входив до складу білоруського відділення РНЕ), який мав конфлікт з білоруськими опозиційними силами і не тільки. По суті, він захопив цю назву. І вже після цього зареєстрували дуже швидко в Мін’юсті організацію. Але оскільки у нього дуже одіозне минуле, до складу засновників були введені дві інші людини: одна з них – його найближчий соратник (мабуть йдеться про Родіона Батуліна, якому СБУ заборонила в’їзд в Україну – Ред. ), якого українські ЗМІ називають «охоронцем» Сергія Коротких, а друга – громадянин Білорусі Віталій Шишов, який загинув. Ось така ситуація», – сказала журналістка.

Вона допустила, що в керівництві цієї організації міг бути конфлікт, який і став причиною смерті Шишова.

«У мене можуть бути, звичайно, якісь припущення, і в принципі я допускаю, що міг статися конфлікт. Тому що ця організація, наскільки мені відомо зі спілкування з білорусами, які живуть в Україні, вела себе агресивно, тому все може бути. Тут нічого не можна виключати. ​​Але версія самогубства, мені здається, має розслідуватися однією з останніх. Деякі представники БДУ належать до ультраправих сил, тому у них тут є свої конфлікти з анархічними організаціями, з організаціями ЛГБТ», – повідомила Литвинова.

Нагадаємо, Шишов був знайдений повішеним 3 серпня в одному з парків Києва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Всезнайко Показати IP 5 Серпня 2021 12:37
Ні, ні! То все Путін...
пиняботокс до Всезнайко Показати IP 5 Серпня 2021 13:33
Да ми знаємо, що в нас "гражданская война". А націоналісти "мальчіков в трусіках распінают". Хахаха, яка брєдова версія! На яких уматів вона розрахована?
Цукер до Всезнайко Показати IP 5 Серпня 2021 13:37
трохи зав'язуй бухати, тобі скрізь здихлик мерещиться
Ди*іли Показати IP 5 Серпня 2021 13:35
А що, хіба то не Антоненко, Дугарь і Кузьменко ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus